На Старокостянтинівському шосе внаслідок пожежі обгоріла дитина

Трагедія трапилася сьогодні близько 9 години ранку, 27 серпня, в приватному будинку по Старокостянтинівському шосе. На момент займання в приміщенні знаходилася дівчинка 11 років та 7-річний хлопчик.

В той час бабуся, яка залишилася доглядати малечу, знаходилася на подвір'ї будинку та вела господарство.

Про пожежу переляканий хлопчик одразу сповістив бабусі, яка, зі слів сусідів, одразу почала гукати про допомогу. В той час значна частина будинку вже знаходилася у вогні. Ймовірно, сестричка, яка на той момент спала, втратила свідомість від великої кількості диму.

За викликом одразу було направлене чергове відділення 21 Державної пожежно-рятувальної частини. Значна відстань до місця пожежі (понад 3 км) та пізній час її виявлення призвели до того, що на момент прибуття підрозділу ДСНС полум’я всередині будинку поширилось на площу близько 70 кв.м. Рятувальники негайно приступили до гасіння. В одній із кімнат знайшли непритомну дитину, в якої встигло обгоріти 70% тіла. Медики оперативно доставили 11-річну потерпілу до місцевої лікарні в реанімацію. Стан дитини оцінюють як важкий.

Ймовірно, причиною пожежі стали пустощі дітей із вогнем.

За інформацією ГУ ДСНС України в Хмельницькій області, поки зранку старенька поралася по господарству, хлопчик, прокинувшись, вирішив “розважитись” сірниками, що потрапили йому на очі. Спершу загорівся диван. Хлопчик, злякавшись, вибіг з будинку та кинувся кликати на допомогу. Тим часом в одній із кімнат будинку залишалася спати його 11-річна сестричка. Полум’я швидко поширювалось, густий дим заполонив майже всю площу всередині, заблокувавши вихід з будинку. Тож якби не рятувальники, — наслідки могли бути катастрофічними. 

Попри усі зусилля ДСНС-ників полум’я таки встигло знищити домашні речі на площі майже 70 кв.м, 30 кв.м перекриття та 20 кв.м покриття будинку.

Наразі батьки, рідні та усі, хто знає родину потерпілої збирають кошти на лікування, а також шукають донорів крові.

Для допомоги:

номер мами - 0680385805, Волковська Валентина

карта Приватбанку 5168 7573 8417 4316 (тато Волковський Віталій Валентинович)

зображення viber 2020 08 27 13 14 31

Останнє редагування 27 серпня 2020, 16:49

Відео

0
репостів
0
репостів