Шепетівська ЦРЛ отримала апарат ШВЛ закуплений за кошти шепетівчан

Автор 15 липня 2020, 16:24

Сьогодні, 15 липня 2020 року, КНП «Шепетівська центральна районна лікарня» отримала ще один апарат штучної вентиляції легень у межах благодійної допомоги. Коштами на нього ділились кілька сотень шепетівчан та підприємств міста.

Це апарат ШВЛ «ЮВЕНТ-Т», виробником якого є ТОВ «Компанія «ЮТАС» Україна, з функцією моніторингу призначений для проведення респіраторної підтримки у пацієнтів всіх вікових категорій у широкому діапазоні клінічних ситуацій, а також безперервного моніторингу зовнішнього дихання й життєво-важливих показників.

Даний апарат для лікарні передали Тетяна Василик – директор БФ «Зміцнення громад» та Наталія Завістовська – шепетівська підприємиця у присутності голови районної ради Петра Дзяворука та головного лікаря ЦРЛ Валентини Савчук.

З 16 березня за ініціативи Наталії Завістовської Благодійний Фонд «Зміцнення громад» оголосив збір благодійних пожертв на придбання засобів захисту для медиків та апарату штучної вентиляції легень. Для цього був відкритий окремий рахунок, а контроль за надходженнями і використанням коштів здійснює створена наглядова рада.

Наталія Вікторівна подякувала усім небайдужим, які долучилися до цієї благородної справи, а медикам побажала, щоб якнайрідше виникала потреба у використанні даного апарату .

Тетяна Василик зазначила, що кошти на придбання апарату ШВЛ вдалося зібрати в першу чергу завдяки тому, що жителі нашого міста та району вміють бути єдиною командою! В кожній команді має бути свій лідер, таким лідером громадської ініціативи виступила Наталія Вікторівна Завістовська.

Загалом на сьогоднішній день зібрано 823 тис. грн, з них 722 тис. грн використано на закупівлю цього апарату. Решта коштів також будуть використані на потреби Шепетівської центральної районної лікарні.

Тетяна Павлівна подякувала головному лікарю ЦРЛ Валентині Савчук, лікарям Валерію Сивоконюку та Олегу Довганю, а також їхнім колективам за те, що вони довели «не словом, а ділом» свою професійність та відмітила, що у потрібний момент у нашій лікарні є кому та за допомогою якісного сучасного обладнання лікувати пацієнтів!

Петро Дзяворук відмітив, що сьогодні безперечно знакова подія, адже кошти на придбання апарату збирала вся громада та висловив велику дяку від усього депутатського корпусу за ініціативу Наталії Завістовській, Тетяні Василик та всім хто підтримав ініціативу та перерахував кошти.

Лікарям Петро Францевич побажав нехай даний апарат в їхній роботі використовується якомога рідше, а мешканці регіону нехай завжди мають гарне здоров’я.

Завідувач Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Валерій Сивоконюк також подякував Наталії Завістовській, Тетяні Василик та всьому БФ «Зміцнення громад» та відмітив, що це один з небагатьох апаратів ШВЛ, які існують в Україні в такій комплектації. Ще однією перевагою саме цього апарату є те, що обслуговуватись він буде київським заводом, крім цього сервісний центр є і у місті Хмельницькому.

Валентина Савчук від адміністрації лікарні та від усього колективу медичних працівників подякувала Наталії Завістовській, Тетяні Василик, наглядовій раді, всім жителям місті та району та керівникам організацій, які перераховували кошти, за активну участь у цій акції, адже це для лікарні важлива подія, тому, що протягом останніх 10 років ми не мали змоги придбати аналогічне обладнання.

Тому тепер Шепетівська ЦРЛ буде мати можливість надавати медичну допомогу на надзвичайно якісному обладнанні, а пацієнти матимуть змогу отримувати невідкладну медичну допомогу на достатньо високому рівні, тим більше, що відділення анестезіології та інтенсивної терапії – це надзвичайно організований і професійний колектив під керівництвом Валерія Вікторовича. Ми в цьому вкотре переконалися в період пандемії коронавірусу, коли роботу наших фахівців оцінили на рівні України.

За матеріалами Шепетівської ЦРЛ

0
репостів
0
репостів