Працівники шепетівської лікарні отримали 461 тисяч гривень за роботу із хворими на COVID-19

Автор 09 червня 2020, 15:25

За лікування пацієнтів з коронавірусом на Хмельниччині медикам та іншим задіяним у ліквідації епідемії працівникам виплатили близько 5,5 мільйона гривень доплати. Ці кошти надійшли за березень та квітень.

Про це у відповіді на запит журналістки Світлани Русіної повідомив перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш. Найменша нарахована сума доплати – 8 556 грн, найбільша – 17 550 гривень.

Майже півтора мільйони зазначених коштів надійшли у березні. Тоді доплата у розмірі 300% окладу  (тарифного розряду) могла виплачуватися за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Найбільше коштів за березень отримали працівники Хмельницької міської інфекційної лікарні – майже 800 тисяч гривень. Там доплату нарахували 63 фахівцям.

Для 32 працівників Шепетівської центральної районної лікарні доплата у перший весняний місяць становила понад 461 тисяч гривень.

Ще понад 87 тисяч гривень дісталося 7 медикам Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Заборгованість за березень відсутня, – йдеться у відповіді на запит.

У квітні виплату працівникам, задіяним у наданні допомоги хворим з ГРЗ, викликаної коронавірусом, отримали працівники 22 медичних закладів Хмельниччини. Більшість коштів – 3 852 800 гривень – надійшло від Національної служби здоров’я України, ще 166,8 тисячі – з місцевих бюджетів. Всього у квітні доплату у 300% від окладу отримали 467 медичних та інших працівників. Доплата за травень та наступні місяці виплачуватиметься за рахунок коштів Національної служби здоров’я України.

Станом на 5 червня в області у 80 медпрацівників підтвердили наявність COVID-19. Це 16% від загальної кількості інфікованих коронавірусом краян. Переважна більшість інфікованих медиків – 67 осіб – жінки. У 44 випадках вік осіб з позитивним результатом тесту – 25-50 років. Вік решти інфікованих медпрацівників – 50-70 років. 

Як виявилося, не всі випадки інфікування коронавірусом медичних працівників у закладах розглядають, як професійне захворювання. За яких умов недугу не вважають професійною, у відповіді на запит не зазначено.

Відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого “Постановою КМУ від 17 квітня 2019 року, керівниками закладів охорони здоров’я в області поінформовано Управління Держпраці про 77 випадків інфікування  працівників медичних закладів Хмельниччини гострою респіраторної хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS -CoV-2, – йдеться у відповіді представника облдержадімінстрації.

Нагадаємо, станом на 15 травня Державна служба з питань праці розслідувала лише 10 випадків захворювання медиків з різних регіонів України на COVID-19. Зв’язок між професійною діяльністю та хворобою, що дає право на виплату компенсації, встановлено у 7 з них.

0
репостів
0
репостів