Лишився тільки один шепетівчанин інфікований коронавірусом SARS-CoV-2

Автор 07 травня 2020, 18:20

Станом на 7 травня 2020 року продовжують лікуватися лише двоє шепетівчан, у яких діагнозували коронавірусну хворобу COVID-19. Це перший та останній інфіковані вірусом SARS-CoV-2 чоловіки. Щоправда, перший вже позбувся самого вірусу, але не наслідків його роботи.

Один хворий знаходиться на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні. По ньому встановлено 22 контактні особи, усі перебувають на самоізоляції.

Інший шепетівчанин досі підключений до апарату штучної вентиляції легень у Шепетівській ЦРЛ.

Під час онлайн брифінгу в Хмельницькій ОДА заступниця голови Оксана Ситницька повідомила:

"Тішить те, що поступово стан хворого стабілізується. Є хоч і не значна, але позитивна динаміка в одужанні. Йому вже двічі проведено ПЛР-тестування на наявність коронавірусної інфекції, і обидва результати показали негативний результат. Але він залишається бути в статистиці хворих на COVID-19, оскільки ще фізично не одужав та перебуває в медзакладі. Це наслідки захворювання на коронавірус, які треба здолати"

Вона також додає, що, за інформацією головного лікаря Шепетівської ЦРЛ, наразі розглядаються варіанти можливості через декілька днів від’єднання хворого від апарата ШВЛ. Звісно, за можливості самостійного дихання.

«Поступово кількість кисню, який йому подається, зменшується. Він в свідомості, пише записки, відповідає на запитання, які йому задають лікарі, добре реагує. Будемо сподіватися, що ця позитивна динаміка збережеться і стан його покращиться», - зазначає Оксана Ситницька.

Хмельницька ОДА проінформувала, що станом на 17 годину 7 травня в Хмельницькій області зареєстровано 154 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них: 43 одужало, 7 летальних випадків.

Виявлено 11 нових випадків хвороби: 8 у мешканців Нетішина (особи з числа контактних, двоє з них працівники ХАЕС); 2 у м.Хмельницькому (1 випадок виявлено при тестуванні пневмонії, 1 контактний) та 1 у Кам‘янці-Подільському (контактна особа).

Пацієнтів з Хмельницького госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, решта лікуються амбулаторно.

Останнє редагування 07 травня 2020, 22:13
0
репостів
0
репостів