У Шепетівці страйкували медики «швидкої допомоги»

Автор 04 травня 2020, 15:27

1 травня о 12:00 працівники Шепетівської станції екстреної медичної допомоги приєднались до Всеукраїнської попереджувальної акції протесту «За гідну оплату праці». Медичні працівники зняли відео на фоні автомобілів “швидкої допомоги” з увімкненими світловими спецсигналами та сиренами.

Таким чином медики нагадують владі про обіцянки стосовно підвищення заробітної плати. Лікарі, які працюють з хворими на COVID-19, масово скаржаться на невиплату обіцяної надбавки до зарплати у розмірі 300%.

Ці кошти ні за березень, ні за квітень не отримали й медпрацівники Хмельницької інфекційної лікарні та Шепетівської ЦРЛ.

У Міністерстві охорони здоров’я відреагували на скарги медиків. 2 травня, під час брифінгу керівник МОЗ Максим Степанов пояснив, що затримки з грошима виникають на місцях.

"Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати… прораховувати якісь там погодинно або ще якось. Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без виключення виплати повинні здійснюватися в повному обсязі".

У МОЗ наголосили, що направили листи головам ОДА, аби ті відзвітували по кожному медичному закладу про те, які суми і кому вже виплатили, а кому ще ні.

В чому проблема?

Попередній уряд Гончарука (Скалецька) сформували дуже низькі тарифи та не передбачили у проекті Державного бюджету на 2020 необхідні кошти на нові механізми оплати за медичні послуги, порушивши Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», але, при цьому запустили другий етап медичної реформи.

Країна опинилась в умовах коронавірусу і парламент голосно ухвалив Закон про надбавку в розмірі 200% до зарплат медичних працівникі, потім виправив свою помилку і проголосував за 300% надбавки, чим обнадіяли медиків, що на передовій з Covid-19, але Міністр охорони здоров’я І.Ємець перед своєю відставкою подав до уряду проект постанови щодо погодинної оплати праці медикам, які щоденно надають медичну допомогу пацієнтам з Covid-19, яка, до речі так і не набула чинності.

Останнє редагування 04 травня 2020, 16:47

Відео

0
репостів
0
репостів