У пенсіонера з Шепетівки підозрюють COVID-19

Автор 05 квітня 2020, 13:49

Літнього шепетівчанина підозрюють у інфікуванні коронавірусом COVID-19. Про це повідомив керівник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Микола Кикоть.

Чоловік 1945 року народження контактував з шепетівчанином у якого уже підтвердили захворювання. Наразі чекають результатів ПЛР-тестування.

Загалом на 10.00 год. 5 квітня 2020 року  в Хмельницькій області - нових підтверджених захворілих на COVID-19 немає, лікуються  10 людей у тому числі 2 медпрацівників: 18-29 років 1 особа (10%); 30-49 років 5 осіб (50 %); 50-65 років 2 особи (20 %);  65 і більше років 2 особи (20 %). На госпіталізації 8 осіб, у тому числі 2 медпрацівників, на амбулаторному лікуванні 2 особи.

Протягом доби на території області за даними лабораторного центру виявлено та зареєстровано 4 особи (з них 0 дітей та 0 медпрацівників) з підозрою на COVID-19, це жителі міста Хмельницького та міста Волочиськ. Госпіталізовано 2 особи до Волочиської ЦРЛ та Хмельницької міської інфекційної лікарні, 2 особи знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Повідомлено про 2 підозри на COVID-19 у 2 жителів Городоцького району, встановлені контактні особи, здійснюються заходи із забору матеріалів на лабораторне дослідження та проведення дезінфекції приміщень перебування.

На сьогодні на апараті штучної вентиляції легенів – 0 осіб.

За минулу добу здійснено 438 викликів бригад Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, з них 4 випадки підозри на корона вірус, з яких – 1 госпіталізований,  4 випадки на ГРВІ, з яких – 1 хворого госпіталізовано, 0 пневмонії.

Проведена заключна дезінфекція приміщень госпіталю.

За даними моніторингових спостережень, які здійснює Головне управління  Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, працівниками різних служб, відомств, суб’єктами господарювання різної форми власності, приватними підприємцями 04.04.2020р. в містах та районах області проведено 569 профілактичних, протиепідемічних заходів.

Працівниками ГУ ДПСС в Хмельницькій області спільно з працівниками ГУ НП в Хмельницькій області проводяться рейдові перевірки щодо дотримання карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання різних форм власності, щодо непоширення коронавірусної інфекції. ГУНП в Хмельницькій області складено всього 48 адміністративних протоколи за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей), за добу – 3 протоколи на жителів міст Кам”янець-Подільський, Красилів та  Кам”янець-Подільського району. Всі протоколи направлено до суду.

Нагадуємо, що з 06 квітня  в Україні посилюються карантинні заходи з метою захисту та збереження життя українців. Будьте здорові, сумлінні та уважні!

0
репостів
0
репостів