У Шепетівці підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом COVID-19

Автор 31 березня 2020, 22:41

Як ми вже писали, сьогодні стало відомо про шепетівчанина, у якого експрес-тест COVID-19 показав позитивний результат. Аналізи невідкладно відіслали в обласний центр для ПЛР-тестування і ми вже маємо відповідь.

На жаль, результати підтвердились, тому остаточно можна оголосити, що ми маємо першого інфікованого COVID-19 шепетівчанина.

Ще більш неприємна новина полягає в тому, що чоловік вже із симптомами захворювання встиг переконтактувати з великою кількістю людей, наразі їх налічили вже більше 70-ти. Деякі вже теж мають симптоми і сидять зараз вдома на самоізоляції. Пошук людей, які контактували з інфікованим продовжується.

Як підозрюють медики, вірус чоловік підхопив у Почаївській лаврі, куди їздив разом з групою інших шепетівчан на паломництво.

Нагадаємо, що 20 березня президент Молдови Ігор Додон під час брифінгу заявив, що четверо молдовських громадян, в яких виявили коронавірус COVID-19, повернулися з України, де перебували у паломництві до Почаївської лаври. Згодом стало відомо, що молдовський священник зі Штефан-Воде, який організував паломництво до Почаєва, шпиталізований з підтвердженим діагнозом коронавірусу COVID-19. Депутати Тернопільської облради вже звернулися до правоохоронних органів та керівників держави з проханням запровадити у Почаєві надзвичайний стан. 

На завтра у Шепетівці скликають штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому будуть визначати перелік заходів, щоб перешкоди подальшому поширенню вірусу серед шепетівчан. 

Головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна повідомила, що у середу, 1 квітня інфікованого шепетівчанина доставлять до її закладу. Наразі його стан важкий.

За даними обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації станом на 21:15, 31 березня загалом в Хмельницькій області є 6 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Нових підозр немає.

Останнє редагування 01 квітня 2020, 00:19
0
репостів
0
репостів