У Хмельницькій області – перший підтверджений випадок захворювання на COVID-19

Автор 27 березня 2020, 15:08

У Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває пацієнт, у якого експрес-тест підтвердив COVID-19. Про це журналістам Першого Подільського стало відомо з власних достовірних джерел.

По суті, ця людина є першою у Хмельницькій області, у якої офіційно підтвердили коронавірус.

Сьогодні до інфекційної лікарні з високою температурою госпіталізували двох пацієнтів: один – з міста Волочиськ, інший – з Нетішина. В одного з них перевірка експрес-тестом і підтвердила COVID-19.

Результати обстеження також надіслані для перевірки на ампліфікаторі для аналізу ПРЛ у Києві.

Інформацію про підтверджений випадок прокоментувала головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

Наразі у нас є 6 підозр на COVID-19. Одна з них дала сумнівно позитивний результат експрес-тесту. Людина закордоном не була, під анамнез не підпадала, хворіла пневмонією у неважкій формі. Оскільки наразі ми тестуємо всіх хворих із пневмоніями, то провели тест і цьому пацієнту. Біоматеріал надіслали на аналіз PLR, чекаємо остаточний результати з години на годину, - повідомила Оксана Піддубна.

Тобто, експрес-тест дійсно показав позитивний результат. Та у медиків є сумніви. Окрім тих факторів, про які сказала Оксана Піддубна, додамо, що експрес-тест є менш точними і можуть давати хибний результат. Найкращим методом перевірки є тест PLR.

Разом з тим, завідувач Шепетівського міськміжрайонного відділу Хмельницького обласного лабораторного центру Мазаєв Володимир Васильович повідомив, що останніми днями на Шепетівщину з-за кордону, де реєструвалися випадки коронавірусної інфекції, прибуло понад 100 заробітчан. При перетині державного кордону ці особи зобов’язувалися дотримуватися правил самоізоляції протягом 14 днів після приїзду, про що надавали письмову інформовану згоду.

Отож, просимо даних громадян дотримуватися правил самоізоляції, стежити за станом свого здоров’я. Також звертаємось до мешканців міста і району. Якщо вам відомі випадки порушення правил самоізоляції особами, які повернулися з-за кордону, просимо негайно повідомляти про це правоохоронні органи за телефоном «102».

Нагадуємо, що за недотримання правил самоізоляції, згідно з чинним законодавством, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Оновлено. Лабораторні аналізи вірусу не підтвердили, але за цей час підтвердились аналізи іншого тесту.

Останнє редагування 28 березня 2020, 01:10
0
репостів
0
репостів