Шепетівщина отримала 250 експрес-тестів на виявлення COVID-19

Автор 25 березня 2020, 15:51

Вчора у Хмельницькій обласній державній адміністрації повідомили, що отримали для медичних закладів 5000 експрес-тестів, 267 ізоляційних костюмів, 2 697 респіраторів класу ffp2 та тест системи для ПЛР тестування.

Сьогодні заступниця голови ОДА Оксана Ситницька повідомила, що експрес-тести передали головам райдержадміністрацій, а вони, у свою чергу, мають передати на медичні заклади.

Ми розподілили між районами експрес-тести. Їх отримали голови РДА і вже на місцях будуть розподілені найперше у центральні районні лікарні та в інші мед заклади. Наразі Хмельницька область є повністю забезпечена засобами, які нададуть можливість ефективно і швидко визначати можливість зараження жителів на корона вірусну інфекцію.

Отож, місто Хмельницький отримало 1 150 експрес-тестів, Кам’янець-Подільський район в цілому – з 650 експрес-тестів. Шепетівський район отримав 250 тестів.

"Окрім того, область забезпечена в належній кількості тест системами. Це інший вид лабораторного дослідження, який є більш ґрунтовний, з підвищеним рівнем правдивості. Здійснюється він за допомогою лабораторних досліджень на ампліфікаторі у Хмельницькому обласному лабораторному центрі", – зазначила Оксана Ситницька.

Останнє редагування 25 березня 2020, 21:21
0
репостів
0
репостів