На Шепетівщині рівень інфекційних захворювань вище середньообласного

Автор 13 березня 2020, 17:21

 В період з 5 до 11 березня 2020 року за медичною допомогою в лікувально-профілактичні заклади з ознаками або підозрою на інфекційні захворювання звернулось 280 жителів області, що на 3,2 % менше ніж на попередньому тижні. Інтенсивний показник по області становить 21,1 (на попередньому тижні – 21,8).

Зниження інфекційної захворюваності відбулось за рахунок 12 адміністративних територій області (Білогірський, Городоцький, Кам’янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Полонський, Старокостянтинівський, Хмельницький райони та міста Кам’янець-Подільський, Нетішин, Хмельницький), де показник захворюваності, в порівнянні з попереднім тижнем, зменшився в 1,1-5 разів. У Старосинявському районі випадків інфекційних захворювань протягом звітного періоду взагалі не реєструвалось. В решті регіонів спостерігався ріст захворюваності.

03 12

Вище за середньообласний показник захворюваність була в Дунаєвецькому (59,3), Новоушицькому (49,3), Волочиському (35,4), Шепетівському (22,4) районах та місті Хмельницький (31,6).

Рівень інфекційної захворюваності знизився за рахунок дорослого населення, кількість хворих серед яких зменшилась на 12 %. Серед дитячого населення захворюваність зросла на 4,7%. Питома вага дітей до 17 років серед усіх захворілих становила 57,2% (на попередньому тижні – 52,9%).

Кількість хворих на кишкові інфекції зросла на 7 випадків (за рахунок гастроентероколітів), на крапельні – на 10,7% (за рахунок ГРВІ).

Фахівцями відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розслідувано 242 випадки інфекційних захворювань, в тому числі кишкових інфекцій – 66, крапельних – 165.

З метою встановлення джерела збудника інфекцій та локалізації вогнищ інфекційних захворювань обстежено 39 осіб з числа контактних, в тому числі 4 декретованих. У 41 вогнищі проведена заключна дезінфекція, в тому числі на 4 об’єктах. Проведено профілактичну дезінфекцію 2 криниць громадського користування.

Лікар-епідеміолог ДУ «Хмельницький обласний
лабораторний центр МОЗ України» Л. Венгер

0
репостів
0
репостів