На Шепетівщині розпочата осіння диспансеризація тварин

Автор В. Савіцький 20 вересня 2019, 16:40

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району, створення ефективного контролю за станом тварин, ранню діагностику, лікування та профілактику інфекційних, внутрішніх незаразних, акушерських, гінекологічних і хірургічних хвороб тварин, з метою якісної організації протиепізоотичних заходів для спеціалістів державних установ ветеринарної медицини району проведено навчання по комплексу обов’язкових осінніх протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів з дотриманням правил біологічної безпеки та вжиттям заходів щодо недопущення розповсюдження гостроінфекційних хвороб.

З 16 вересня 2019 року розпочався комплекс обов’язкових осінніх протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів з повним охватом поголів’я та завершення його до 01.12.2019 року.

Під час проведення протиепізоотичних заходів буде забезпечуватись здійснення широкої роз’яснювальної роботи серед власників щодо умов утримання тварин, годівлі, а також недопущення виникнення інфекційних хвороб включно з такими, як АЧС, сказ; проведення ідентифікації усіх тварин, в тому числі приплоду, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка.

Сподіваємось на плідну співпрацю з головами об’єднаних територіальних громад, головами сільських рад для забезпечення 100% охвату поголів’я тварин при здійсненні осінніх протиепізоотичних, лабораторно- діагностичних, лікувально- профілактичних заходів у особистих підсобних господарствах населення та приведення в належний ветеринарно- санітарний стан худобомогильників, що розміщені на території відповідних рад.

Відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» стаття 37 власники тварин зобов’язані надавати тварин для проведення огляду, діагностичних, профілактично- лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. Згідно статті 104 цього Закону юридичні та фізичні особи несуть адміністративну відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

Даний комплекс заходів тарифікується згідно з наказом .Міністерства агропромислового комплексу № 96 від 13. 02.2013 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.03.2013 р., Постанови КМУ від 23.04.2008 р. № 413 « Про затвердження Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів». Згідно з Законом України « Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», всі тварини у господарствах різних форм власності і у приватному секторі, від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані.ве

0
репостів
0
репостів