Шепетівський центр ПМСД отримає пів мільйона гривень від агентства США з міжнародного розвитку

Автор 02 квітня 2019, 19:10

Шепетівський центр ПМСД увійшов у 15-ку медичних закладів України, які отримають допомогу від агентства США з міжнародного розвитку. Лікарі центру стали переможцями міжнародного грантового проекту, де представили свою концепцію надання медичної допомоги.  Проект спрямований на пацієнтів та передбачає створення комфортних умов для їх перебування в лікарні. На це заклад отримає з міжнародного фонду пів мільйона гривень.

Шепетівський центр ПМСД обслуговує близько 70 тисяч жителів як міста так і району.  На даний час свого лікаря тут обрали 80 % пацієнтів. У січні цього року колектив центру взяв участь в американському грантовому проекті USAID « Підтримка реформи охорони здоров’я» . З понад  1000 центрів Шепетівський увійшов в 15 кращих  і став переможцем.

Мета грантового проекту  – покращити надання медичної допомоги.  Тут мова йде не про матеріально-технічну базу, а  саме про  забезпечення та створення комфортних умов для пацієнтів.

Згідно цього проекту Шепетівський центр ПМСД  отримає близько півмільйона гривень. Кошти будуть перераховуватись протягом року. Частину грошей вже отримали та спрямували на капітальний ремонт дитячої амбулаторії.  Ремонт закінчили днями, тут ще й досі ледь відчутний запах фарби.

Окрім реконструкції кабінетів  в медичному закладі  створили сучасну зону очікування. Тут дітлахи , сидячи в черзі, можуть гратись та переглядати мультики. Також вдалось зробити два  окремі входи для здорових та хворих діток. Особливо таким змінам радіють батьки.

Також в амбулаторії вдалось зберегти всю педіатричну службу.  Маленьких пацієнтів Шепетівки лікують аж 11 педіатрів.  Наразі тут працюють над впровадженням call центру.

Ще один етап, який передбачає проект – це навчання . На даний час  тренінги проходять 5 лікарів центру. Серед них  – сімейний лікар Ольга Бережна.  Як говорить медик,  програма тренінгу цікава та насичена.

Після проходження всього курсу на базі Шепетівського  медичного закладу створять навчальний центр. Там лікарі зможуть передавати свій досвід колегам  з інших районів і  областей

Загалом  грантовий проект передбачає 10 різних етапів . Це придбання сервісного обладнання, встановлення дитячого майданчику, комфортні зони очікування для дорослих.  Триватиме він  два роки. За цей час лікарі  центру обіцяють максимально наблизити надання медичної  допомоги до європейського рівня.

Відео

0
репостів
0
репостів