Хірургічне відділення Шепетівської ЦРЛ відкрили після капітального ремонту

Автор 16 лютого 2019, 16:02

15 лютого 2019 року після капітального ремонту, відбулось відкриття хірургічного відділення Шепетівської Центральної районної лікарні. Ремонт було розпочато ще в другій половині 2016 року. Нині цей медичний підрозділ відповідає всім вимогам сучасності, адже хірургічне відділення – це той напрямок, де вчасна допомога та підтримка життєдіяльності в екстрених випадках залежить саме від створення належних умов.

Участь у заході взяли голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Роман Мацола, міський голова Михайло Полодюк, голова районної державної адміністрації Віталій Бузиль, голова районної ради Петро Дзяворук, головний лікар ЦРЛ Валентина Савчук, благодійники, громадськість та представники місцевих ЗМІ.

Валентина Миколаївна розповіла про проведені ремонтні роботи у  відділенні. Також гості мали змогу оглянути палати та оновлену після капітального ремонту операційну хірургічного відділення.

Ремонтні роботи проводились завдяки злагодженим діям обласної, міської та районної влади, спонсорам та адміністрації лікарні. Тому надзвичайно важливо, що всі, до кого звернулися по допомогу, не відмовили і доклали всіх зусиль, щоб хірургічне відділення відповідало сучасним потребам.

Загалом протягом 2016-2017р.р. було проведено робіт на суму 1004 тис. грн. (з них 300 тис. грн. – міський та  районний бюджет, 554 тис. грн. – залучені кошти благодійників району в т.ч.: ГО “Громадська ініціатива” Романа Мацоли Інституту солідарності громад” (70 тис. грн.), корпорація “Сварог Вест Груп”  та БФ “Зміцнення громад” (123 тис. грн.), ПП Лобай О.М. (81 тис. грн.), ПП Фещин В.В., ПП Фещин Д.В. (47 тис. грн.) та ін., крім того 150 тис. грн. – кошти фонду розвитку (Голандія)). Саме завдяки їх допомозі та підтримці, здійснювались роботи для покращення умов перебування в лікувальному закладі. 

Було проведено заміну вікон та дверей на металопластикові, проведено реконструкцію та ремонт 2 перев’язувальних, 8 палат, ординаторської, сестринської, санвузла, замовлено техпаспорт на нарухомість.

У 2018 році було освоєно на продовження будівельних робіт по реконструкції 1564,4 тис. грн., з них: 158,4 тис. грн. з районного бюджету та 1406,0 тис. грн. за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку. 

Проведено ремонт оперблоку, маніпуляційної, коридору, столової  та санвузла (заміна вікон, дверей, облицювання плиткою  стін та підлоги, заміна підлоги коридорів, заміна електроосвітлення, сантехніки). 

Окрім того, за рахунок коштів районного бюджету було придбано меблі на суму 99,0 тис. грн. та 12,2 тис. грн. надано благодійної допомоги РСЛКП на чолі з Трофімчуком П.П. для придбання постільної білизни. 

Олег Туринський виділив кошти для придбання нового холодильника. 

Загальна вартість проекту реконструкції хірургічного відділення у поточних цінах станом на 28.09.2018р.  становить 3151,7 тис. грн.

Використано протягом 2018р. – 1564,0 тис. грн., залишкова вартість – 1578,3 тис. грн.

Від сьогодні  і надалі мешканці Шепетівщини будуть мати змогу лікуватися в сучасних комфортних умовах.

Останнє редагування 16 лютого 2019, 16:13
0
репостів
0
репостів