У Шепетівці вперше зробили ендопротезування кульшового суглоба

Автор 11 жовтня 2018, 15:25

10 жовтня 2018 року у Шепетівській ЦРЛ провели нову для нашої лікарні операцію — ендопротезування кульшового суглоба. Суть такого хірургічного втручання полягає у заміні ушкодженого хворобою  суглоба штучним.

Операцію провели  лікарі  Хмельницької обласної клінічної лікарні – Бахмацький Ігор Феофанович та Витвицький Василь Богданович на чолі з Павлішеним Юрієм Івановичем – заслуженим лікарем України, кандидатом медичних наук, доцентом, головним позаштатним ортопедом-травматологом Хмельницької області, завідувачем ортопедичним відділенням.

Асистували під час проведення операції лікарі травматологічного відділення Шепетівської ЦРЛ – Нікітін Анатолій Васильович та Федина Михайло Ярославовичякі пройшли практичне та теоретичне навчання в Хмельницькій обласній лікарні та в м.Харків і будуть проводити даний вид оперативного втручання в майбутньому.

Такі хірургічні втручання вже проводять у багатьох містах України та в інших ЦРЛ Хмельниччини і є надія, що й у нас цей напрям вдало розвиватиметься. Відтепер жителям району не доведеться їздити  до інших міст

Так зазначила головний лікар ЦРЛ Савчук Валентина Миколаївна та подякувала очільникам району, міста та головам Об’єднаних територіальних громад Шепетівщини, адже саме завдяки їхній допомозі вдалося виділити кошти у сумі 200 тисяч гривень для придбання необхідних медичних інструментів та обладнання для проведення ортопедичних операцій. 

Оперативне втручання пройшло успішно, наразі прооперований пацієнт переведений з відділення анестезіології та інтенсивної терапії до травматологічного відділення та почуває себе добре!

За матеріалами Шепетівської ЦРЛ

0
репостів
0
репостів