Його міг спричини незадовільний санітарний стан закладу громадського харчування. Про це повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут. За його словами, у продуктах, які відібрали на дослідження, відхилень лаборанти не виявили. Підозри викликали не лише продукти харчування, а й неналежні умови праці: приміщення мале та не розмежоване на зони приготування їжі.
Підозри викликали не лише харчові продукти, а й неналежні умови праці: приміщення мале та не розмежоване на зони приготування їжі. Самих продуктів було не так багато. Лише чотири було відібрано. З них один сир, а решта овочі. Там не знайшли патогенної мікрофлори. У зливах ми знайшли дійсно кишкову паличку
За словами начальника відділу організації розслідування спалахів Головного управління Держспоживслужби у Львівській області Ольги Литюк, у закладі, де харчувались діти, не було дезінфікуючих засобів і не проводився термічний контроль під час приготування страв.