Після капітального ремонту відкрито інфекційне відділення Шепетівської ЦРЛ

Автор 05 квітня 2017, 15:11

5 квітня 2017 року відбулось відкриття, після капітального ремонту, інфекційного відділення Шепетівської ЦРЛ. Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Роман Підопригора, голова районної ради Петро Дзяворук, міський голова Михайло Полодюк, головний лікар ЦРЛ Валентина Савчук, благодійники, громадськість та представники ЗМІ.

Зі слів головного лікаря в інфекційному відділенні Шепетівської ЦРЛ багато років не проводився ремонт, тим паче не було повноцінних боксованих палат. Протягом 2016 року зроблено поточний ремонт не тільки всього відділення, але капітальний ремонт боксованої половини.

Інфекційних хворих госпіталізують в інфекційне відділення не тільки для лікування, але і для ізоляції. Тому інфекційне відділення завжди розташовується в окремому будинку. Внутрішнє планування і санітарний режим цього відділення, з метою попередження внутрішньо-лікарняних інфекцій, мають ряд особливостей.

Дотримання правил особистої гігієни, зручне ліжко, чиста постіль створюють умови для більш швидкого одужання хворих і запобігання багатьом ускладненням. Ці правила забезпечують збереження здоров'я та працездатності, продовження життя людини.

Ремонтні роботи проводились завдяки злагодженим діям районної, міської влади та адміністрації лікарні. Тому надзвичайно важливо те, що всі, до кого звернулися по допомогу, не відмовили, а доклали всіх зусиль, щоб інфекційне відділення відповідало сучасним вимогам.

«Надзвичайно великі слова подяки ми висловлюємо міському голові М.І.Полодюку та всім депутатам Шепетівської міської ради., адже з міського бюджету для проведення ремонту інфекційного відділення було виділено 599 тис. грн. Зауважу, що вперше за багато років це така вагома підтримка міста. Щира подяка голові районної ради П.Ф.Дзяворуку та депутатам районної ради за постійну підтримку галузі охорони здоров'я і, зокрема, інфекційного відділення (на придбання меблів виділено 10 тис. грн.). Також за допомогою Реставрация мебели в Киеве було реставровано старі ліжка.

Нам вдалося за кошти, виділені М.М.Агарковим, придбати комплекти білизни для інфекційного відділення на суму 27,220 тис. грн. За кошти, виділені Корпорацією «Сварог Вест Груп», за сприянням М.М. Дячука та БО «БФ Зміцнення громад» - директор Т.П. Василик, закуплено меблі на суму 24,480 тис грн.

Скориставшись допомогою депутата районної ради П.П.Трофімчука придбано та встановлено металопластикові двері на суму 34,340 тис. грн. За кошти, виділені В.В.Туринським замінено електропроводку та закуплено світильники (10 тис. грн.).

Окремі слова подяки висловлюємо І.Шкітіну - керівнику будівельної групи, яка здійснила ремонт інфекційного відділення.

Всім керівникам міста та району, нашим меценатам бажаємо міцного здоров'я, наснаги, творчих планів, реалізації нових проектів, направлених на розвиток соціальної сфери», - наголосила Валентина Савчук.

Щиро радіємо, що з сьогоднішнього дня і надалі мешканці Шепетівщини будуть мати змогу лікуватися в сучасних комфортних умовах.

Сектор інформаційної діяльності РДА
Останнє редагування 14 серпня 2018, 02:53
0
репостів
0
репостів