Уряд затвердив склад госпітальних округів Хмельницької області

Автор 26 березня 2017, 16:00
Уряд затвердив склад госпітальних округів Хмельницької області. Загалом, їх визначено три: у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Шепетівці. Про це зазначено у розпорядженні КМУ від 22 березня.

У пояснювальній записці до розпорядження Кабміну сказано, що госпітальний округ не буде окремою юридичною особою або окремим рівнем територіальної організації влади, а відіграватиме роль механізму координації та спільного прийняття рішень представниками місцевих органів влади, території яких він охоплюватиме.

Межі і склад кожного округу запропоновано Хмельницькою обласною державною адміністрацією виходячи з критеріїв формування округу, встановлених Порядком створення госпітальних округів.

Госпітальні округи створюються як “функціональні об’єднання лікарень, розташованих на визначеній території”. Заклади охорони здоров’я, охоплені госпітальним округом, залишатимуться у власності і підпорядкуванні місцевих органів влади, що є учасниками госпітального округу.

Наступним кроком удосконалення вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги буде створення госпітальних рад для координації дій, напрацювання пропозицій щодо організації й функціонування медичної допомоги у межах кожного госпітального округу та підготовка й затвердження перспективних планів розвитку госпітальних округів на 5 років (з урахуванням потреби модернізації та необхідних ресурсів).

Для фінансування поступової перебудови закладів охорони здоров’я госпітальних округів пропонується створення окремої програми державного бюджету.
НГП
0
репостів
0
репостів