На Шепетівщині не вистачає лікарів

Автор 05 грудня 2016, 12:38
Потребує поліпшення. Саме так головний терапевт краю Аліна Костенко охарактеризувала стан надання допомоги хворим терапевтичного профілю на Шепетівщині.
Нині в районі у структурі захворюваності, смертності та інвалідності хворі терапевтичного профілю складають близько 30%, серед осіб, які відвідують амбулаторно-поліклінічні заклади та яким надається допомога на дому – 40-50%. Під час перевірки ЛПЗ м.Кам’янець - Подільського та Шепетівського району комісія обласних спеціалістів – терапевта, кардіолога, невропатолога, гастроентеролога, проаналізувала всі етапи надання допомоги – первинний та вторинний, амбулаторно-поліклінічний і стаціонарний.

За інформацією Аліни Костенко, у Шепетівському районі на обсяг та якість надання терапевтичної допомоги населенню району суттєво впливає значний кадровий дефіцит лікарів. Так, у ЦПМСД не вистачає 22 лікарів, в ЦРЛ скорочена посада ревматолога, не зайнята посада лікаря функціональної діагностики, за фахом «нефрологія» та «гематологія» працюють сумісники. З огляду на ряд причин та наслідків, стан надання допомоги хворим терапевтичного профілю Шепетівського району запропоновано визнати таким, що потребує покращення з акцентом на контрольовані показники роботи.
0
репостів
0
репостів