У Ленківцях та Сульжині відкрили амбулаторії загальної практики сімейної медицини

18 серпня у Шепетівському районі відбулась неординарна подія. До 25-ї річниці незалежності України одразу у двох населених пунктах – с.Ленківці та с.Сульжин відкрились амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про це повідомила прес служба Шепетівської РДА.

Будівництво амбулаторії у с.Ленківці розпочалось ще 22 роки назад, але через різні фактори було законсервоване на такий тривалий термін. Завдяки спільним зусиллям громади села, районної, сільської влади, допомозі директора ТОВ «Поділля +» Вичавки Івана Івановича, у самому центрі з’явилась чудова сучасна амбулаторія. ЇЇ відкриття не тільки дає можливість розвиватися інфраструктурі населеного пункту, але й створює комфортні умови й додаткові зручності для пацієнтів. Жителі села матимуть можливість отримувати якісні медичні послуги у нових затишних кабінетах, які відповідають усім сучасним вимогам. Вагомим є і те, що разом із відкриттям амбулаторії і надавалося житло для медичного працівника.

Відкриття Сульжинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини стало можливим як завдяки участі громади Вербовецької сільської ради у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – 3», який фінансується Європаейським Союзом та спів фінансується організацією ООН, так і завдяки зусиллям Вербовецького сільського голови та громадської організації «Дивоцвіт-2015». 

На урочистості завітало багато шанованих гостей: заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лесков, начальник Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич, голова районної державної адміністрації В’ячеслав Петров, заступник голови районної державної адміністрації Наталія Собчук, помічник Народного депутата України Ірина Топчій, головний лікар Шепетівської центральної районної лікарні Валентина Савчук, виконавчий директор корпорації «Сварог Вест Груп» Микола Дячук, директор медичного департаменту Першого Національного Аграрного Кооперативу Василь Луцюк та багато інших. 

Чимало теплих слів від мешканців громади й представників влади лунало на адресу медпрацівників, адже вони справжні професіонали своєї справи. 

Після традиційного перерізання стрічки усі бажаючі мали можливість оглянути приміщення амбулаторій.
Останнє редагування 23 серпня 2016, 20:44

Відео

0
репостів
0
репостів