Шепетівщина в лідерах по рівню захворюваність туберкульозом

Автор 09 жовтня 2015, 17:49
За 9 місяців поточного року на облік обласного туберкульозного диспансеру взяли 546 хворих з вперше діагностованим захворюванням. І цей показник захворюваності за останній рік зменшився. Серед хворих на туберкульоз переважають селяни. Про це повідомляє видання vsim.ua.

- Серед взятих на облік осіб домінує сільське населення, що становить 55 % з усіх хворих на туберкульоз, з них переважає непрацююче населення та особи пенсійного віку, - розповідає Сергій Василенко.

Це пояснюється тим, що через часті технічні несправності флюоромобілів та нестачу паливно-мастильних матеріалів сільське населення не достатньо обстежується. Для цього використовуються 10 пересувних флюорокомплексів, які потребують ремонту.

Однак Хмельниччина входить до десятки областей, де найкраще борються з туберкульозом.

- Якщо в 2014 році цей показник на 100 тисяч населення становив 48,7 випадків, то у 2015 році знизився до 42,1, - зазначає головний лікар обласного туберкульозного диспансеру Сергій Василенко.

За його словами, серед осіб, які цього року звернулись до туберкульозного диспансеру, 11 дітей до 14 років та 4 дітей-підлітків.

З початку року зріс рівень захворюваності у декількох районах області: на 75 % у Ярмолинецькому районі, на 66 % у місті Нетішині, на 29 % у Славутському районі, на 15 % у місті Кам’янці-Подільському та на 10% в Ізяславському районі.

Значно перевищує середній обласний рівень захворюваність туберкульозом у Шепетівському, Ярмолинецькому та Славутському районах.

Головний лікар туберкульозного диспансеру наголошує, що область недоотримала від держави вакцину для щеплення.

- Держава цього року майже не постачала вакцину в області, райони змушені самі закупляти, тому через це у поточному році прищеплено проти туберкульозу лише 29 % немовлят, - каже Сергій Василенко. 
0
репостів
0
репостів