На Шепетівщині перевіряли якість води та піску на пляжах: де безпечно відпочивати

Автор 24 липня 2024, 17:21

З настанням літа, фахівці державної установи «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», щотижнево, проводять моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм у місцях масового відпочинку населення. Таких місць, які мають офіційний статус, на території Хмельницької області є 8.

За період з 11 по 18 липня лабораторно було обстежено 7 міських пляжів. Досліджено 5 проб води за мікробіологічними показниками, при цьому виконано 19 досліджень, відхилень від нормативів не виявлено.

8 проб досліджено за санітарно-хімічними показниками, з них 5 зразків не відповідали гігієнічним вимогам, виконано 83 лабораторні дослідження, 10 з яких – нестандартні.

Крім цього проведені лабораторні дослідження питної води із питних фонтанчиків на мікробіологічні та санітарно-хімічними показники — відхилень не виявлено. Досліджено пісок із зони пляжів на паразитологічні показники — ознак присутності гельмінтів не виявлено.

Водойми, які є безпечними для купання і вода в яких наразі відповідає гігієнічним вимогам за мікробіологічними, санітарно-хімічними та паразитологічними показниками:

  • Ізяславський міський пляж на річці Горинь;
  • Славутський міський пляж на річці Богушівка;
  • Нетішинський міський пляж — відкрита водойма “Озеро для купання”;
  • Полонський міський пляж на річці Хомора;
  • Пляж готельно-ресторанного комплексу, вілла «Дві ріки» с.Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району на річці Мукша.

Громадський пляж на відкритій водоймі “Левада” у місті Красилів, а також Старокостянтинівський міський пляж, що обладнаний на злитті річок Ікопоть і Случ, мали відхилення від гігієнічних вимог за кількома санітарно-хімічними показниками, однак вони є безпечними для здоров’я людини.

Звертаємо увагу на те, що вода у водоймах упродовж літнього періоду може змінюватися під впливом природних факторів таких, як висока температура повітря, зливові дощі та інших. Тому будьте уважні та слідкуйте за оновленою інформацією.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб

0
репостів
0
репостів