Микола Габрикевич виступив із заявою щодо спалаху менінгіту на Хмельниччині

Автор 11 червня 2024, 16:16

З огляду на повідомлення в окремих ЗМІ та соцмережах щодо спалаху менінгіту в одній з територіальних громад Хмельницької області, генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич виступив із заявою.

“Відповідно до наказу МОЗ України №1726 від 30.07.2020 року «Про затвердження Порядку ведення обліку звітності та епідеміологічного нагляду (спостереження) за інфекційними хворобами та Переліку інфекційних хвороб, що підлягають реєстрації» в перелік інфекційних хвороб діагноз: «менінгіт» не входить і відповідно не підлягають епіднагляду з нашого боку.

Підлягають реєстрації лише:

  • менінгококова інфекція;

  • гнійний менінгіт ;

  • вірусний (серозний) менінгіт.

Таких захворювань в Дунаєвецькій територіальній громаді впродовж року не реєструвалося.

Однак, необхідно пояснити, що менінгіти можуть бути неінфекційного походження. Щодо випадку про який іде мова, то він є саме таким, який не підлягає реєстрації та розслідуванню.

За 5 місяців 2024 року в Хмельницькій області всього зареєстровано 9 випадків менінгококової інфекції. Захворюваність була поодинока. Всі необхідні протиепідемічні заходи з метою локалізації осередків інфекцій проведені”.

0
репостів
0
репостів