Акторка звинуватила завідувачку хірургії шепетівської лікарні у хабарництві та халатності

Автор 14 травня 2024, 10:46

Українська акторка і зірка серіалу "Скажене весілля" Віра Кобзар звинуватила завідувачку хірургії шепетівської лікарні у хабарництві та халатності. Вона з жахом пригадала часи перебування її матері в лікарні Шепетівки та розповіла, що нове відділення хірургії дуже швидко було приведено до стану критичного.

Акторка в інтерв’ю журналістці Аліні Доротюк розповіла, що її бабуся 36 років пропрацювала в онковідділенні міста Шепетівка на Хмельниччині, яке врешті розформували внаслідок медичної реформи.

«Ви знаєте, моя бабуся пропрацювала все життя, ми завжди сміялися, вона казала: «40 років в медицині». Вона все життя, 36 з 40 років в медицині пропрацювала в онковідділенні, в Шепетівці було онковідділення. Після реформ розформували і смертність підвищилася, тому що не мають люди можливості з району їздити аж до Києва чи Хмельницького. Ось вам і реформи… І дуже підвищилася смертність», – зазначила вона.

Кобзар згадує, коли її хвора мама була вже не транспортабельна, у Шепетівці для такої пацієнтки вже не знайшлося місця в терапії.

«Яка страшна іронія долі, що бабуся все життя пропрацювала, а її донці немає місця. Тобто знаєте – в терапії два ліжка, в хірургії два ліжка є онко. І я пам’ятаю, коли мама два рази лежала в лікарні в Шепетівці, другий раз вона вже не вийшла… і коли шукали місце і заввідділенням хірургії, я, до речі, хотіла запитати її прізвище, людина не на своєму місці, вона просто нове відділення привела до стану критичного, коли немає нормальних туалетів. Хірургія, де люди вмирають від того, що в них гниє плоть, гнійна хірургія, розумієте», – розповіла вона.

Кобзар додала, що на цю медикиню було багато нарікань, її забирали з посади, але вона щоразу поверталася.

Акторка додала, що люди у тій лікарні сходили з розуму від болю, а її матір вже на четвертий день попросила, щоби її звідти забрали. Окрім того, Кобзар зазначила, що мусила дати завідувачці відділенням хірургії гроші задля того, щоби її матері знайшлося місце в лікарні. Вона зауважила, що матір та брат просили не підіймати скандал з цього приводу.

«І люди допомагали плазму діставати, «Налбуфін» (засіб для зняття больового синдрому) треба було мамі капати, а вона [заввідділення хірургії] навіть так говорила мені: «Ну ви знаєте, ну чи є сенс їй лягати, це треба літрами капати «Налбуфін», навіщо вам на вітер викидати гроші».

Кобзар додала, що інші лікарі допомагали діставати ліки, щоби перебування її матері було більш комфортним.

«Підтримка та розуміння було зовсім від інших людей», – наголосила вона.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року українська акторка Віра Кобзар написала на своїй сторінці в соцмережі, що пішла у засвіти її мама – Людмила Регула.

Останнє редагування 14 травня 2024, 11:13

Відео

0
репостів
0
репостів