У Шепетівці усі бажаючі зможуть обстежитись і вакцинуватись на виїзному профілактичному заході

Автор 11 березня 2024, 20:32

У Шепетівській громаді лікарі обстежуватимуть і вакцинуватимуть від хвороб дітей та дорослих. Завтра, 12 березня 2024 року у Шепетівці біля входу в поліклініку відбудеться виїзний профілактичний захід для дітей та дорослих “Подбай про себе!”.

Час проведення заходу — 10.30 – 13.30 год.

Під час заходу працюватимуть мобільні бригади, які складатимуться із сімейного лікаря та вузькопрофільних спеціалістів:

  • невролога,
  • психолога,
  • офтальмолога,
  • кардіолога.

Усі охочі зможуть отримати у них безоплатну консультацію. Також на місці можна буде визначити:

  • рівень кисню та цукру у крові,
  • виміряти артеріальний тиск,
  • вирахувати індекс маси тіла,
  • протестуватися на вірусні гепатити та ВІЛ,
  • пройти електрокардіографію та флюорографію.

Діти та дорослі матимуть змогу вакцинуватися від небезпечних інфекційних хвороб, що входять до Національного календаря профілактичних щеплень України, та коронавірусної хвороби.

"Протягом попередніх років ми спостерігали в Україні спалахи небезпечних інфекційних хвороб, запобігти яким можна завдяки вакцинації. Зокрема, у 2021-2022 році був зафіксований спалах поліомієліту, у 2023 році реєстрували випадки кору, знаємо про непоодинокі випадки дифтерії та правцю. І фіксуємо їх як серед дітей, так і серед дорослих. На жаль, деякі з них призвели до важких ускладнень для здоров’я, а окремі – закінчилися смертю. Тому дуже важливо нагадати нашим мешканцям, що щеплюватися, і особливо у часи війни вкрай важливо. Таким чином ми можемо зменшити навантаження на медичні заклади і зберегти більше життів українців. Бо ж після нашої перемоги необхідно буде відбудовувати країну! Мета зустрічі — популяризувати здоровий спосіб життя, здорове харчування та профілактичні щеплення. Це є запорукою розбудови здорової громади. Захистити себе і свою дитину від небезпечних хвороб можливо і просто, аніж лікувати та боротися з тяжкими ускладненнями. А щоб дізнатися, як добре місцеві мешканці обізнані про профілактичні щеплення та стан свого здоров’я, організатори мають намір провести опитування."

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Український католицький університет UCuniversity (УКУ) за підтримки UNICEF Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

За матеріалами Шепетівської МР

Останнє редагування 11 березня 2024, 20:45
0
репостів
0
репостів