На Шепетівщині підліток курив прямо на уроці основ здоров’я

Автор 17 лютого 2024, 15:40

Суддя Нетішинського міського суду Томілін Олексій Миколайович розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з Відділення поліції № 1 Шепетівського районного управління поліції Головного управління національної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності батька одного з ліцеїстів за ч. 1 ст. 184 КУпАП. Мова йде про невиконання батьківських обов’язків.

Як йдеться в матеріалах страви, 13 грудня 2023 року близько 09:20 його син 2010 р.н. курив електронну сигарету на уроці основи здоров`я у Нетішинському ліцеї "Ерудит". Таким чином батько ухилився від виконання обов`язків, передбачених ч. 2 ст. 150 СК України обов`язків щодо забезпечення належних умов життя, навчання та виховання свого навчання та виховання свого малолітнього сина. Своїми діями обвинувачений вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні підтвердив обставини, які викладені у протоколі про адміністративне правопорушення та фактично вину визнав. В подальшому надав суду заяву про розгляд справи без її участі. В заяві також зазначив, що вину у вчиненому правопорушенні визнає, щиро кається у вчиненому, просить врахувати, що правопорушення вчинене вперше.

Вивчивши всі матеріали справи, зокрема, й зібрані пояснення, суд постановив:

«… визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП і накласти на нього адміністративне стягнення у виді попередження. Стягнути судовий збір у розмірі 536,80 грн на користь держави».

Постанову не оскаржували, відтак 13.02.2024 вона набрала законної сили.

0
репостів
0
репостів