Ще у двох містах Шепетівського району ввели обмеження через ріст захворюваності на грип та ГРВІ

Автор 29 січня 2024, 17:48

З 30 січня 2024 року заклади загальної та позашкільної освіти Ізяславської та Славутської громади переходять на дистанційний режим навчання. Також вводять обмеження у роботі закладів культури. Про це повідомили на сторінках міських рад цих міст.

Про запровадження дистанційного навчання у Славутській громаді стало відомо з рішення виконавчого комітету:

З метою запобігання поширення захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед учасників освітнього процесу, відповідно до статті 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статей 13, 22 Закону України «Про систему громадського здоров'я в Україні», статті 62 Закону України «Про освіту», наказу Міністерства освіти та науки в Україні №1115 від 08.09.2020 року «Деякі питання організації дистанційного навчання», на підставі листа директора КП «Славутського центру первинної медико-санітарної допомоги» Славутської міської ради, листа управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради, листа завідувача Славутським відділенням Шепетівського районного відділу ДУ «ОЦКПХМОЗУ», керуючись д.д. 1,2 да» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Славутської міської ради вирішив запровадити в закладах загальної середньої освіти міста Славути з 30 січня 2024 року по 09 лютого 2024 року включно дистанційну форму навчання.

Керівникам закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти, Дитячо-юнацької спортивної школи міста Славути, закладів культури (в частині колективних занять) наказали організувати здобуття освіти за дистанційною формою навчання.

У Ізяславі рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради у зв'язку із різким підвищенням показників захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед школярів та педагогічних працівників. Така форма навчання триватиме до покращення епідеміологічної ситуації.

Окрім того, заклади дошкільної освіти громади працюватимуть у посиленому протиепідемічному режимі (проводитимуться ними дезінфекційні заходи та суворе дотримання санітарно-гігієнічного, дезінфекційного режиму).

Також буде обмежено проведення культурно-масових заходів у КЗ «Центр надання культурних послуг» Ізяславської міської ради.

Нагадаємо, що ще раніше подібні обмеження від 23 січня цього року ввели у Нетішинській громаді.

У Шепетівці поки що обмежень не оголошували, але відомо що 8 школа вже знаходиться на дистанційному навчанні через ті ж причини.

Останнє редагування 29 січня 2024, 17:58
0
репостів
0
репостів