У Славутській лікарні облаштували укриття з операційною та реанімаційною палатами

Автор 22 грудня 2023, 16:07

Завершилися основні роботи із облаштування найпростішого укриття в одному із лікарняних корпусів міської лікарні міста Славути. За своїм призначенням воно виконуватиме як захисну функцію, так і містить усі умови для надання необхідної медичної допомоги під час повітряних тривог.

 «Загалом площа укриття дозволяє розмістити у ньому до 350 осіб. Важких хворих – до 20, – розповів директор медзакладу Леонід Радзивілюк. – Увійшовши у мережу спроможних медичних закладів кластерного типу, Славутська міська лікарня повинна відповідати певним вимогам та комплексному наданню медичної допомоги у будь-який час, в тому числі у період частих повітряних загроз та небезпек. Тому я звернувся до міського голови та депутатського корпусу із тим, щоб облаштувати підвальне приміщення і як укриття для відвідувачів лікарні та медперсоналу, так і операційну та інші палати на випадок повітряної небезпеки. Дякую їм, що вони відгукнулися. І ось сьогодні, ми маємо цілий комплекс зручних та функціональних приміщень: укриття, операційний блок, реанімаційну палату, палату для важких хворих тощо. У цілому все готове та функціонує (є запасні виходи, працює ліфт, підведено кисень, є резервне освітлення тощо). Залишилося усе доукомплектувати, адже будемо ще доставляти ліжка, розширяти зону для сидіння на випадок тривалого перебування. Можна завозити медикаменти, інструменти та працювати. Крім того, тут також передбачене укриття для здобувачів освіти Славутської гімназії № 5».

Як зауважив Леонід Радзивілюк, це безпека та гарантія того, що люди у будь-який момент можуть отримати допомогу, навіть народити дитину. Дай Бог, щоб такої потреби не було і щоб всі працювали у звичному режимі, у безпеці. Ще раз хочу подякувати міському голові Василю Сидору, депутатському корпусу, будівельникам, моїм працівникам, які також активно долучалися до виконання робіт, тобто всім тим, хто був задіяний. Спільно зроблено велику та важливу справу!

Міський голова Василь Сидор зазначив:

«Облаштування укриття – це не лише необхідність, цього вимагав зробити час. Тому керівництво закладу звернулося до мене та до депутатів, і наразі ми бачимо, що за досить короткий термін виконано великий обсяг складних робіт. Звісно, було б добре, якби воно не знадобилося, але ми повинні бути готовими до всього, адже у період постійних обстрілів рф території України мова йде про життя та безпеку людей. Дякую колективу лікарні за проведену роботу та усім, хто працює на перемогу! Працюємо далі! Тримаємо стрій!».

Все буде Україна!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів