У шепетівській лікарні проводять найбільше лабораторних досліджень в області

Автор 12 грудня 2023, 14:12

Протягом року у клініко-діагностичній лабораторії КНП «Шепетівська БЛ» проводиться понад 1300000 лабораторних досліджень, що є одним з найбільших показників в області. Про це повідомили на сторінці лікарні.

За 9 місяців 2023 року зроблено 1034385 аналізів , з них амбулаторно – 43489.

Клініко-діагностична лабораторія (КДЛ) Шепетівської багатопрофільної лікарні – це сучасна медична лабораторія, яка забезпечує можливість повного лабораторного дослідження пацієнтів.

Наша лабораторія забезпечена сучасним обладнанням, за допомогою якого проводяться дослідження з використанням високоінформативних аналітичних технологій, що забезпечуючи високу точність і надійність результатів. Всього в переліку понад 200 видів лабораторних досліджень.

Лабораторія працює цілодобово, а багато видів досліджень можуть виконуватися в терміновому режимі (cito!) за 1 годину.

До складу КДЛ входять такі підрозділи:

  • гематологічний
  • загально-клінічний
  • біохімічний
  • імунологічний з відділенням ІФА
  • бактеріологічний
  • лабораторія для проведення ургентних досліджень.

Щоденно проводиться внутрішньолабораторний контроль якості по всім видам досліджень. Крім того двічі на рік лабораторія бере участь у міжлабораторному контролі, що проводить Український Референс-центр з клінічної лабораторної діагностики та метрології НДСЛ «Охматдит», якість підтверджується сертифікатами з біохімічних досліджень, гематологічних, імунологічних, коагулогічних, дослідження сечі.

Приміщення КДЛ розташоване на другому поверсі консультативно-діагностичної поліклініки та відповідає нормативним документам щодо проведення лабораторних досліджень.

Фахівці лабораторії мають вищу та середню спеціальну освіту, пройшли відповідну підготовку, володіють сучасними методами лабораторних досліджень.

В лабораторії працює 34 медичних працівника, із них: лікарів-лаборантів – 2­­­­­, біологів -3, бактеріолог -1, фельдшерів-лаборантів – 22, з них (20 мають вищу кваліфікаційну категорію), молодших медичних працівників – 6.

Завідувач клініко-діагностичної лабораторії – Нечипорук Оксана Георгіївна, лікар-лаборант першої кваліфікаційної категорії.

Старший лаборант – Гордєйчик Галина Володимирівна, вища кваліфікаційна категорія.

За наявності електронного направлення дослідження у КДЛ проводяться безкоштовно!

Адміністрація та колектив клініко-діагностичної лабораторії продовжують і надалі працювати над вдосконаленням якості своєї роботи, щоб надані медичні послуги жителям нашого регіону завжди залишалися на найвищому рівні!

0
репостів
0
репостів