17,5 л крові здали у шепетівській лікарні у Всесвітній день донора

Автор 14 червня 2023, 16:34

Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. Цьогоріч до акції по здачі крові у відділенні трансфузіології КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» долучилися військові, працівники поліції, працівники залізниці, медики та інші.

Загалом – 27 донорів, які здали 17,5 л крові. Цей показник ліпший, ніж у минулому році, адже в реаліях сьогоднішньої війни, ми, свідомі українці в тилу, розуміємо, донорство під час воєнних дій — особливо актуальне, адже кров та її продукти це найважливіший ресурс для порятунку людського життя.

Загалом від початку року у відділенні трансфузіології майже 500 донорів здали більше ніж 250 л крові!

Честь і хвала нашим донорам за сердечність, небайдужість та благородство в ім’я спасіння тих, хто потребує!

Ми завжди раді бачити Вас та чекаємо у відділенні трансфузіології КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня», адже кожна доза зданої донорської крові допоможе врятувати одним – життя, а іншим – повернути здоров`я!

Як підготуватися?

  • Напередодні відмовтеся від жирної, смаженої, гострої та копченої їжі, молочних продуктів і яєць. Рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів). Вранці обов’язково легко поснідайте.
  • Заборонено вживати алкоголь та енергетичні напої за 48 годин(2 доби) до процедури здачі крові, лікарські засоби за 72 години (3 доби). Не куріть протягом 2 годин до процедури та 2-3 години після.
  • Після здавання крові відпочиньте протягом 10 хвилин, з’їжте легку їжу та випийте солодкий чай;
  • Протягом наступних 12 годин краще уникати інтенсивних фізичних навантажень.

Після здачі крові повинно пройти не менше 60 днів, перш ніж донор зможе знову здавати кров. Чоловікам рекомендовано здавати кров не частіше 5 разів на рік, жінкам – 4 рази на рік.

Шепетівська багатопрофільна лікарня

Останнє редагування 14 червня 2023, 16:39
0
репостів
0
репостів