Хірурги вилучили кулю біля серця військового та подарували йому на день народження

Автор 15 лютого 2023, 14:19

Вкотре в Хмельницькій міській лікарні виконують унікальні оперативні втручання за для порятунку військовослужбовців. Куля, яка могла забрати життя військового, була оперативно вилучена та подарована в день народження пацієнту!

Бригадою хірургів Хмельницької міської лікарні, на чолі з медичним директором Мойсюком Володимиром, вдалось провести оперативне втручання та вилучити кулю, яка могла забрати життя військовому.

Травму пацієнт отримав на бойовому завданні 4.02., коли відчув гострий пекучий біль в ділянці серця та виділення крові з кашлем. Доставлений у найближчий шпиталь, де було встановлено діагноз кульового поранення. Останнє пройшло крізь ліве плече, ліву легеню(в міліметрах від серця), роздробила поперечний відросток п‘ятого грудного хребця.

Після стабілізації стану пацієнта та постановки дренажної системи в ліву плевральну порожнину, вирішено виконати видалення стороннього тіла. Місце розміщення кулі вдалось визначити до міліметра, завдячуючи новітньому обладнанню.

Завдяки цьому, операція пройшла швидко та малотравматично. З операційної пацієнт вийшов власними ногами.

Алгоритм дій та прийняття тактики оперативного втручання приймалось мультидисциплінарною командою у складі хірургів, нейрохірургів та рентгенологів Хмельницької міської лікарні:

  • Хірурги Мойсюк В.І., Романенко О.В.
  • Хірургічна сестра Акішева А. О.
  • Молодша медична сестраКостева В.В.

Хмельницька Міська Лікарня

0
репостів
0
репостів