У цьому році на Шепетівщині через COVID-19 вже зареєстровано 2 летальні випадки

Автор 10 січня 2023, 12:03

На Шепетівщині протягом першого тижня поточного року виявлено 16 випадків захворюваності на COVID-19, в тому числі  у однієї дитини. Госпіталізовано 5 осіб. Внаслідок ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою, зареєстровано 2 летальні випадки.

Шепетівський районний відділ ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ» повідомлив про ситуацію у Шепетівській громаді - за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 9 осіб (всі жителі міста Шепетівка), в тому числі одна дитина, чотирьох чоловік потребували госпіталізації, а одужали — 5 осіб. Померла одна особа.

У Судилківський громаді за минулий тиждень виявлено 2 випадки COVID-19 – жителі с. Судилків та Городище, одна людина потребувала госпіталізації та одна померла (жителька Судилкова).

У Грицівській, Ленковецькій та Михайлюцькій громадах протягом тижня нові випадки захворювання не реєструвалися.

Різке зниження температури, переохолодження та інші суміжні фактори можуть стати причиною погіршення стану здоров`я громадян. Тому варто пам`ятати про профілактику поширення інфекційних хвороб. Відтак, радимо дотримуватись протиепідемічних заходів - носити маски у людних місцях та громадському транспорті, зберігати соціальну дистанцію, регулярно мити й обробляти руки. При виникненні симптомів - не займайтеся самолікуванням та невідкладно зверніться за консультацією до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії.

Нагадаємо, що виявлено новий штам коронавірусної хвороби COVID-19, відомий як ХВВ.1.5.  Вперше виявили його в Сполучених Штатах, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він вже посідає друге місце після оригінального підтипу «Омікрон», або 40% серед всіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США. У ВООЗ повідомили, що новий штам коронавірусу XBB.1.5 вже виявили в 29 країнах», – йдеться в заяві МОЗ.

Міністерство додає, що тривають дослідження щодо того, наскільки серйозним є XBB.1.5 порівняно з іншими підваріантами коронавірусу SARS-CoV-2. Зараз бракує даних для оцінки тяжкості інфекції.

«Станом на початок січня нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована. Центр громадського здоровʼя на постійній основі здійснює молекулярний епідеміологічний нагляд за SARS-CoV2, і з початку такого нагляду вже було зроблено 928 секвенувань», – додає відомство.

МОЗ знову закликає українців вакцинуватися за можливості. За офіційними даними, від початку кампанії зі щеплення дві дози вакцини отримали 15,4 мільйона українців, проте близько 12,4 мільйона ще не отримали першу бустерну дозу.

Останнє редагування 10 січня 2023, 14:08
0
репостів
0
репостів