На Шепетівщині працюють мобільні медичні бригади

Автор 15 жовтня 2022, 11:37

З 15 вересня 2022 року в Хмельницькій області за підтримки бюро ВООЗ в Україні, МОЗ та ГО «Акдемія Сімейної Медицини України» розпочався проєкт «Забезпечення доступності послуг первинної медичної допомоги в екстрених ситуаціях як гуманітарна відповідь для подолання тягаря НІЗ в Україні через мобільні медичні пункти, серпень-листопад 2022 р». Вже відбулись перші виїзди, зокрема, на базі Судилківської АЗПСМ.

Упродовж трьох місяців передбачене проведення оглядів сімейними лікарями та призначення за необхідності лікування, а також забезпечення хворих безкоштовними ліками. Слід зазначити, що обстеження проводяться як серед ВПО, так і серед місцевого населення, яке має хронічні захворювання.

Даний проєкт включає організацію виїздів мобільних бригад для надання первинної медичної допомоги населенню у віддалених районах, внутрішньо переміщеним особам, призначення та безкоштовне надання лікарських засобів для лікування найпоширеніших хвороб, таких як гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, бронхіальна астма та інші, – розповідає Андрій Нечипорук, директор КП «КНП Шепетівський ЦПМСД».

До бригад сімейних лікарів залучаються вузькі спеціалісти, а саме: дитячий офтальмолог, лікар-отоларинголог, гінеколог, ендокринолог та інші необхідні лікарі.

Вже відбулись перші виїзди, зокрема, на базі Судилківської АЗПСМ. Команда Шепетівського Центру ПМСД і надалі буде все робити для покращення якості медичної допомоги із залученням можливостей ГО «АСМУ», міжнародних організацій та МОЗ України.

 18 жовтня планується такий виїзд у селище Гриців.

Проєкт триватиме до кінця листопада. Всі бажаючі можуть проходити на консультації лікарів. Попередньо уточнювати місце та час виїздів за телефоном: 0974082655

Останнє редагування 16 жовтня 2022, 19:18

Відео

0
репостів
0
репостів