Шепетівчанки долучились до команди евакуаційного потягу-мінігоспіталю

До команди евакуаційного потягу-мінігоспіталю долучилися медичні сестри з Шепетівки. Про це повідомили на сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

На запрошення МОЗ приєднатися до команди, яка працює над евакуацією поранених пацієнтів із різних територій сходу України, відгукнулося багато медичних сестер та братів.

Шляхом співбесіди були відібрані найкращі претенденти – медичні сестри Інна Верхогляд (досвід роботи 15 років) та Оксана Степанюк (досвід роботи 25 років).

Обидві вважають свою професію надважливою, адже вони перші зустрічають хворих, які звертаються по допомогу, і мають можливість максимально допомагати як пацієнтам, так і лікарям. Інна та Оксана вважають своїм обов’язком допомагати країні під час війни.

Вони долучаться до роботи у медичному потязі з вагоном інтенсивної терапії та ліжками для стаціонарних пацієнтів, який транспортує поранених до Львова та Львівської області для подальшого спеціалізованого лікування.

Нагадаємо, у перший рейс вийшов новий потяг-мінігоспіталь. Він складається із кількох вагонів, зокрема й вагона інтенсивної терапії. Такий транспорт дозволяє евакуювати з «гарячих» областей України хворих, поранених і травмованих громадян для подальшого спеціалізованого лікування.

На сьогодні спеціальними медичними потягами із зон бойових дій перевезено майже 300 пацієнтів разом із членами їхніх сімей.

Разом з тим «Лікарі без кордонів» далі шукають українських спеціалістів, які мають змогу долучитися до роботи команди евакуаційного потягу. Зараз є потреби у медсестрах/медбратах інтенсивної терапії, які легко пристосовуються до роботи у нових умовах та готові працювати у різних регіонах.

Бажано, щоб кандидати мали досвід надання допомоги у разі травм, з догляду за пацієнтами після ортопедичних операцій та/або практичні знання в галузі інтенсивної терапії.

Відео

0
репостів
0
репостів