У Шепетівській БПЛ запрацював ліфт

Автор 31 березня 2022, 14:07

У КП “Шепетівська багатопрофільна лікарня” запрацював новопобудований ліфт. Роками медичний персонал лікарні доправляв пацієнтів у реанімаційне відділення на другому поверсі на ношах вузькими сходами. Основний корпус лікарні побудовано на початку XX століття, у 1929 році, і ліфт не був передбачений.

Особливо питання постало гостро, коли почали надходити хворі на коронавірус. Ще у листопаді 2020 року завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії лікарні Валерій Сивоконюк нарікав на відсутність ліфта та складність доставляння важких хворих до відділення, кількість яких постійно збільшувалась.

Віталій Бузиль, чия каденція розпочалася із грудня 2020 року, на той час заявляв, що ліфт – одне із пріоритетних питань, документи на будівництво виготовлені, а для пошуку необхідних коштів буде докладено максимум зусиль.

У травні 2021 року з ініціативи міського голови було подано ряд проектів для отримання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Одним із ключових та масштабних, які було підтримано – ліфт у КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня”. В жовтні було розпочато власне будівництво шахти, а у середині грудня до лікарні прибула сама конструкція ліфта. Обслуговуватиме обнова весь хірургічний корпус, у ньому вільно розміщатимуться ноші-каталки, а вантожопідйомність складе 1 тонну або 13 осіб. Вчора, 30 березня, міський голова Віталій Бузиль відвідав лікарню, перевірив готовність конструкції до роботи й прозвітував громаді на своїй сторінці Facebook:

"Шепетівчани, маю новину, якою справді пишаюся як міський голова! І хоча війна нівелює усі хороші новини, але здійснювати господарську діяльність у громаді – наш обов’язок! У КП “Шепетівська багатопрофільна лікарня” повноцінно запрацював ліфт!
Дякую усім, хто вболівав за цей проект: депутатам, які підтримали реалізацію, лікарям, які боролися за цей об’єкт на всіх фронтах; журналістам, які підперчували тему в пресі і привертали до потреби увагу."

Також міський голова зазначив, що фінансування для проекту вдалося залучити за сприяння та підтримки Народного депутата України Олексія Жмеренецького.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 31 березня 2022, 14:24
0
репостів
0
репостів