Від сьогодні ми у "червоній" зоні, а у школах продовжили "дистанційку"

Автор 11 лютого 2022, 12:28
Від сьогодні ми у "червоній" зоні, а у школах продовжили "дистанційку" Фото depositphotos.com

З 11 лютого на території Хмельниччини відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС втановлено "червоний" рівень епіднебезпеки. Зокрема, ситуація із захворюваністю на коронавірус у Шепетівці залишається досить складною, тож у школах продовжили дистанційне навчання до 27 лютого.

Лише вчора за добу офіційно зафіксовано 106 нових хворих на коронавірус міським штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Відповідне рішення про перехід на навчання із використанням дистанційних технологій до 27 лютого 2022 року було прийнято комісією з питань ТЕБ та НС виконавчого комітету Шепетііської міської ради від 11.02.2022, протокол №3 та наказом №17 управління освіти Шепетівської міської ради від 11.02.2022.

З метою збереження здоров’я дітей та попередження розповсюдження Covid-19 було прийнято рішення продовжити до 25 лютого 2022 року дистанційну форму навчання у загальноосвітніх навчальних закладах та позашкільних закладах, дитячій художній школі, музичній школі та відділеннях дитячо-юнацької спортивної школи.

За інформацією Хмельницької ОДА щоденно на дослідження до вірусологічної лабораторії Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб надходить понад 4 тисячі зразків. Практично 70% з них є позитивними на COVID-19. Також реєструється зростання кількості випадків грипу та ГРВІ.

Тож, обласна комісія з питань ТЕБ і НС рекомендувала органам місцевого самоврядування приймати рішення про переведення навчального процесу у дистанційний режим з урахуванням ситуації із захворюваністю в регіоні. 

273554403 257079766571972 8000115898582007248 nНагадаємо, для "червоного" рівня забороняється робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос, робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо, робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл, робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів, проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів, робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату. В “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. Заклади освіти працюють, лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Останнє редагування 11 лютого 2022, 17:38
0
репостів
0
репостів