Розділ Культура

Пам’ять про Сергія Оврашка увічнили у книзі

Автор 22 жовтня 2021, 16:45

22 жовтня відбулась презентації книги Сергія Деркача «Дума про добровольця», яка розповідає про перший рік українсько-російської війни, про Сергія Оврашка – волонтера із позивним Мамай, який продає свій бізнес і йде добровольцем на фронт, гуртує навколо себе команду, з якою успішно виконує бойові завдання і дратує ворога. У книзі йдеться про випробування, які випадають молодшому сержантові і як закінчилася його війна.

Під час заходу мама Сергія розповіла про дитинство сина, успіхи та надзвичайну жагу до навчання, молоді роки, родину та непростий шлях, щоб стати на ноги й гідно забезпечувати родину. Потім Майдан, а звідти на передову. Мама розповіла про службу у війську, як він воював і за що.

Автор книги Сергій Деркач розповів, що у 2019 році у річницю загибелі Сергія він був у Шепетівці, відвідав пам’ятний захід і тоді пообіцяв написати про нього книжку. Про Оврашка він чув ще з 2015 року, коли приїжджав на передову. Про його бойовий шлях із захопленням розповідали побратими. У написанні книги використані матеріали та свідчення надані родиною, побратимами та однокласниками.

Присутні вшанували пам’ять воїна хвилиною мовчання, згадували Сергія, як авторитетну людину, командира, який тримав у кулаці складний контингент Айдару, висловлювали слова підтримки матері. Поетеса Віра Кухарук присвятила Сергію Оврашку зворушливий вірш.

За матеріалами Шепетівської міської ради

 

 

 

 

0
репостів
0
репостів