Розділ Культура

У Шепетівці збирались музейники з 11 областей України

Автор 15 вересня 2021, 01:09

 9-10 вересня в Музеї пропаганди відбувся навчально-практичний семінар для музейників "Сучасний музей та його роль у суспільстві як інституції пам'яті". Захід був організований та проведений спільно Український інститут національної пам'яті та за підтримки Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА.

Важливі і цікаві теми доповідей підготували спікери семінару: Анастасія Чередниченко (віце-президент Національного комітету ІКОМ України, керівниця відділу інформації та аналізу Українського центру розвитку музейної справи), Анастасія Гайдукевич (начальниця відділу музейної справи УІНП), Богдан Галайко (начальник Центрального міжрегіонального відділу Управління забезпечення реалізації політики національної пам`яті в регіонах УІНП), Володимир Сімперович та Дмитро Гайнетдінов (науковці Національного музею історії України в Другій світовій війні), Тетяна Шептицька (заступниця Генерального директора Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили), Яніна Діденко (учений секретар Національного історико-культурного заповідника "Чигирин") та Олена Трощинська (науковиця Національного історико - культурного заповідника "Чигирин" , Ольга Сало (заступниця генерального директора Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum), Ольга Гончар (директорка Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору"), Анна Олійник (Центр досліджень визвольного руху), Василь Павлов (завідувач сектору воєнно-історичної політики Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики МО), Яна Грінько (завідувачка науково-експозиційного відділу Національного музею «Меморіал жертв Голодомору») та Марія Юзлова (заступниця директора з наукової роботи Музею пропаганди).

Сьогодні перед музейниками стоять такі важливі завдання як швидке реагування на виклики часу та запити суспільства, робота зі складними темами у непростих умовах. Тому кожна доповідь була цінна тим, що було важливо і цікаво почути про досвід музеїв, які вже мають вагомі напрацювання та успішні кейси. Отож, два дні семінару були наповнені конструктивним діалогом, обміном ідеями та фаховими рекомендаціями.

У семінарі взяли участь музейники з 11 областей України: Київщини, Вінничини, Черкащини, Полтавщини, Харківщини, Одещини, Івано-Франківщини, Львівщини та Хмельниччини.

Дякуємо нашим спікерам та учасникам семінару, які, незважаючи на непростий час, знайшли можливість долучитися до міжмузейного заходу.

Музей пропаганди

0
репостів
0
репостів