Розділ Культура

У Шепетівці презентували виставку "Биківня - територія пам'яті"

Автор 18 червня 2021, 20:41

Сьогодні у Музеї пропаганди відбулась презентація фотодокументальної виставки "Биківня - територія пам'яті". Про це повідомили на сторінці культурного закладу.

У Биківнянських похованнях знайшли свій останній спочинок багато українців - від робітників і селян до інтелектуальної еліти, а також громадяни інших держав.

Територія Биківнянського лісу офіційно значилась як землі для спецпотреб НКВС і стала місцем масових поховань замордованих людей, жертв сталінських політичних репресій. Інформацію про Биківнянську трагедію радянська влада приховувала практично до 1989 року...

Фотодокументальна виставка "Биківня - територія пам'яті", презентація якої відбулася сьогодні у музеї, присвячена цим трагічним сторінкам історії і містить унікальні документи й фото з українських архівів, що надають інформацію про історію злочинів, скоєних комуністичною владою в Україні в період 1937-1941 рр.

Під час авторської екскурсії заступниці НІМЗ "Биківнянські могили" Тетяни Шептицької можна було почути про свавілля років Великого Терору та шокуючі факти тієї трагедії, .

На презентації присутні мали можливість познайомитись з відомим письменником Сергієм Пантюком та бардом Ігорем Двигалом, які внесли літературно-музичні нотки в атмоферу заходу і привернути увагу до імен творчих людей, які знайшли свій спочин у Биківнянському лісі.

На заході були присутні керівник апарату Шепетівської РДА Наталія Лінник, колективи міської та дитячої бібліотек Шепетівки, представники шкіл міста, члени літературно-мистецької студії "Доля", пересічні шепетівчани.

Виставка буде діяти в музеї протягом місяця з 9.00 до 17.00

0
репостів
0
репостів