Розділ Культура

Музей народних промислів у Шепетівці відзнавичив своє 14-ліття

Автор 19 травня 2021, 14:53

Музей народних промислів України, який працює на базі Шепетівського міського ЦЕНТУМ в цьому році відзначає своє 14-річча від дня створення. У 2020 році музеюю присвоєно звання «Зразковий музей».

Діяльність музею спрямована на формування дбайливого ставлення до природи, вивчення побуту та традицій українського народу, здійснення екологічного і естетичного виховання.

Музей забезпечує можливість пробудити в дітей інтерес до вивчення і збереження історико - культурної спадщини українського народу, виховання поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей, забезпечення додаткової освіти з народознавства та екологічного виховання підростаючого покоління, здійснення профорієнтаційної роботи, об’єднання керівників, дітей та батьків захопливою справою збирання експонатів, підготовкою тематичних експозицій, екскурсій, свят.

Так, до Міжнародного дня музеїв було проведено оглядові екскурсії для вихованців закладу, виховний захід «Український віночок», майстер-клас з виготовлення коника з соломи. Також було підготовлено експонати для участі у виставці декоративно-ужиткового мистецтва «Від минулого до сучасного» у приміщенні музею пропаганди.

18 травня міжнародна світова музейна спільнота відзначає день музеїв, підкреслюючи цим що музейні заклади є одним із найважливіших інструментів культурного обміну, збагачення культур, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми.

Шепетівський ЦЕНТУМ

0
репостів
0
репостів