Розділ Культура

Хто і як прикрашав місто до Великодня

Автор 03 травня 2021, 13:28

Хоч цьогоріч у Шепетівці оформленням центральної площі міста до Великодня не займались, як у минулі роки, але деякі організації та заклади, зі своєї ініціативи вирішили прикрасити територію біля себе.

На території Шепетівської загальноосвітньої школи № 3 встановили великодні прикраси. Це спільна праця освітян, школярів та батьків.

Щороку наш педагогічний колектив та учні готуються до Великодня, створюючи святкову атмосферу у всій школі. Цьогоріч особливий інтерес викликало оформлення шкільного подвіря Великодніми писанками з використанням різних технік: декупаж, петриківський розпис і писанка-мальованка. Школо, ти красива, а головне - по-сучасному стильна!!!

Кожен клас виконав по одній писанці-мальованці. Усього вийшло 17 яєчок, які нині прикрашають подвір’я школи.

Міжшкільний навчально-виробничий комбінат також причепурив подвір’я, встановивши фотозону «Великодній кошик». Директор Алла Чернушич розповіла:

Фотозона святкова виготовлена спеціально для наших жителів, щоб на свято приходили і робили великодні світлини. Дякую Епіцентр Агро за підтримку та можливість створити святковий настрій для шепетівчан та гостей міста!

Чого лиш не придумали працівники закладу: різьблене дерево, святкові фігури зайців, курка з курчам тощо. Їх виготовив викладач з деревообробки Сергій Калашников.

Слушно розмістилися серед святкової оздоби й білі лавки з кущами туй по боках. Це соціальний проєкт учнів 10–11 класів, які навчаються в МНВК.

Подвір'я Шепетівського дошкільного навчального закладу № 8 «Калинонька» теж не лишилось без прикрас. Обабіч дороги встановлені писанки, дерева прикрашені різнокольоровими стрічками, на ворота наклеєні Великодні зайці. Хоч цей символ не прижився в наших краях, але в багатьох країнах Великодній заєць невідємний атрибут святкування.

Перед офісом Епіцентр Агро теж була підготовлена великодня інсталяція. На деревяній підводі розмістились дві величезні паски, поряд великодній заяць та дерево прикрашене писанками.

Дякуємо небайдужим шепетівчанам, які створили святковий настрій для навколишніх.

0
репостів
0
репостів