Розділ Культура

Виставка мікромініатюр Володимира Казаряна

Автор 30 квітня 2013, 16:22

В музеї Миколи Островського відкрилась виставка мікромініатюр «Восьме чудо світу» Володимира Казаряна. Відвідувачі зможуть побачити вражаючі мікрошедеври: найменший у світі портрет Джоконди, який за розміром в мільйони разів менший від оригіналу; підковану блоху; караван верблюдів та слонів еквілібристів у вушку голки; скульптури на макових зернах; мікроскопічних тварин всередині волосини та інші чудо-витвори.

Автор цих робіт Володимир Казарян – майстер мікромініатюри, поет, композитор, музикант. Володимир Едуардович захопився мікромініатюрою у 18 років і створив понад 500 творів.

Майстер використовує слонову кістку, мармур, бурштин, риб’ячу луску, дорогоцінні камені й метали для мікромініатюр, а основами для них служать відполірована людська волосина, макове зернятко, зернина рису, вушко голки, кристалик цукру. Всі мікромініатюрні витвори виконані вручну, за унікальною авторською технологією, яка не має аналогів у світі. Для їх виготовлення застосовувалися спеціально створені майстром мікроінструменти. Всі мікрошедеври можна розглянути тільки в мікроскоп. За двадцять років виставкової діяльності виставка мікромініатюр Володимира Казаряна побувала у багатьох містах України, Росії, у Прибалтиці, Чехії, Словаччині, Єгипті, де користувалася величезним успіхом. А в Америці по рейтингу ввійшла до десятки найдивовижніших видовищ світу.

0
репостів
0
репостів