Розділ Культура

Шепетівчанка перемогла у Всеукраїнському конкурсі "Україна рушникова"

Автор 16 червня 2020, 14:09

Протягом січня-травня 2020 року Школа народних ремесел Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України провела конкурс «Україна рушникова» . У Всеукраїнському конкурсі взяли участь 74 учасники із п’ятнадцяти областей України.

На огляд широкого загалу учнівської молоді, педагогів, батьків, гостей Центру були представлені яскраві творчі роботи, які відповідають визначенню «Рушник святкової обрядовості», «Подарунковий рушник», «Утиральник», які є зразками традиційних і копіями стародавніх рушників.

Приємно зазначити, що однією з переможцниць конкурсу стала  вихованка гуртка «Юні майстри народних ремесел» (керівник гуртка Коленчук О.І.) Шепетівського міського ЦЕНТУМ Марховська Яна, яка подала свої роботи для участі у двох номінаціях «Рушник святкової обрядовості» та «Утиральник».

Журі конкурсу відмітило високий естетичний рівень виконання конкурсних робіт, традиційність, символіку, пошуково-дослідницький підхід при виконанні давніх родинних, музейних зразків рушників, творчу самореалізацію, високий рівень подачі і оформлення робіт та прийняло рішення про нагородження учениці дипломами ІІ ступеня в обох номінаціях. Варто зазначити, що за зразок для підготовки своїх конкурсних  виробів Яна брала рушники своєї бабусі та прабабусі. Рушники можна побачити на тимчасовій виставці в музеї народних промислів України ЦЕНТУМ.

Від щирого серця вітаємо переможницю і бажаємо натхнення і подальшої наполегливої праці у створенні майбутніх шедеврів.

ЦЕНТУМ

0
репостів
0
репостів