Розділ Культура

Хмельницька обласна рада перейменувала музей Островського

Автор 28 березня 2020, 14:16

Як ми і анонсували, сьогодні у дворі обласної ради відбулось пленарне засідання, на якому розглядали питання перейменування комунального закладу культури «Обласний літературно-меморіальний музей М. О. Островського».

Такий незвичний формат засідання типу Viche під відкритим небом було обрано через карантинні заходи.

Проект рішення містив 3 пункти:

  1. Перейменувати комунальний заклад культури «Обласний літературно-меморіальний музей М. О. Островського» у комунальний заклад «Музей пропаганди» Хмельницької обласної ради.
  2. Доручити директору комунального закладу «Обласний літературно-меморіальний музей М. О. Островського» забезпечити внесення відповідних змін до установчих документів, провести державну реєстрацію цих змін та інших дій, пов’язаних із перейменуванням закладу, згідно з чинним законодавством України.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяну Зеленко і відділ з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради

Необхідність розгляду даного питання саме на позачерговому пленарному засіданні викликана тим, що відповідно до законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та з метою унеможливлення закриття комунального закладу, постало питання щодо подальшого його функціонування саме з такою назвою.

Після тривалої дискусії депутати більшістю голосів проголосували за перейменування КЗК «Обласний літературно-меморіальний музей М.О. Островського» у комунальний заклад «Музей пропаганди» Хмельницької обласної ради. При поіменному голосуванні 46 депутатів підтримало перейменування, 8 депутатів були проти, а 4 депутати утрималось.

Останнє редагування 28 березня 2020, 17:10

Відео

0
репостів
0
репостів