Розділ Культура

Шепетівські ляльководи здобули першість на обласному конкурсі

21 лютого на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбувся заключний етап обласного фестивалю-конкурсу лялькових театрів закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Чарівний світ ляльок».

Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації організовує такий фестиваль один раз на два роки з метою виявлення талановитих і обдарованих дітей, сприяння подальшому розвитку, художньому пізнанню світу юних обдарувань, вивчення та практичного знайомства з сценічною мовою, пластикою оволодіння акторськими навиками.

Цьогоріч, вперше, фестиваль-конкурс проводився у два етапи: у заочному взяли участь 30 колективів лялькових театрів з 10 районів, 6 міст, 13 об’єднаних територіальних громад. На заключний етап були запрошені команди-переможці, які набрали найбільшу кількість балів у заочному етапі.


Реклама: Купити легальне програмне забезпечення ви можете в магазині ФОРТ СОФТ. Купувати ліцензійний софт у нас зручно, оскільки ми не спеціалізуємося на якомусь напрямку ПЗ, у нашому каталозі максимально широкий асортимент: офісні та графічні програми, операційні системи, антивіруси й фаєрволи тощо.


З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Григорій Гончарук, Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

На фестивалі працювало компетентне журі у складі:

  • Брижань Наталія Володимирівна – Заслужена артистка Автономної Республіки Крим,  завідувач трупою Хмельницького академічного обласного театру ляльок, голова журі;
  • Винник Ірина Юріївна – провідний майстер сцени Хмельницького академічного обласного театру ляльок;
  • Махмутова Анжела Євгенівна – методист художньо-естетичних дисциплін науково-методичного центру Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Оцінювання виступів здійснювалося за наступними критеріями: творча індивідуальність, реалізація художнього задуму, музичне оформлення, техніка володіння лялькою, артистизм, сценічна культура.

У репертуарі колективів, які представляли свою творчість на сцені, постановки українських народних, сучасних та авторських казок.  

Шепетівський колектив лялькового театру розділив перші місця з Полонською міською, Гуменецькою сільською об’єднаними територіальними громадами та Хмельницьким.

Вітаємо переможців, бажаємо творчих злетів та перемог!

Останнє редагування 24 лютого 2020, 20:05

Відео

0
репостів
0
репостів