Розділ Культура

У міській бібліотеці шепетівчани поважного віку розмовляли про свято Андрія

Автор 13 грудня 2019, 13:48

11 грудня у міській бібліотеці №1 відбулося народознавче свято «Я тобі, Андрію…».

Захід організували в межах діяльності клубу «Активне довголіття» за підтримки Благодійного фонду Романа Мацоли. 

"Свято Андрія Первозваного, яке святкують 13 грудня, є релігійним та народознавчим. З'явилося воно давно і має багато традицій, які ще є актуальними до сьогоднішнього дня", - так розпочала свято ведуча заходу, провідний бібліотекар Зінаїда Романюк.

Отець Василь Гетьман привітав усіх із святом. Розповів про Андрія Первозваного, його життя та апостольське служіння Спасителю. Продовжуючи свій просвітницький шлях по землях східних слов'ян, він проповідував православну віру і є покровителем нашої держави – України.

Про народні традиції на Андрія, також про "Андріївські вечори" цікаво і змістовно розповіла художній керівник міського БК Людмила Тимошенко.

Вчителька ЗОШ №4 Бойчук В.Я. підкреслила, що тільки із добрими справами та вчинками повинна жити кожна людина і постійно долучатися до благодійних справ.

У святі взяли участь аматори народної творчості - самобутня поетеса – Галина Кашинська, читець – Володимир Швороб,  виконавиця  власних  пісень Майя Палій. Учасники хору «Ветеран» та  солісти хору - Світлана Санталова, Галина Жадєєва, подружжя Богачуків Алла та Леонід, Зоя Маркова - заспівали багато різних українських  пісень. 

На свято також завітали - виконавчий директор Благодійного фонду Романа Мацоли Паразінська Л.О. та Закасовська І.Г. Вони вітали всіх із святом Андрія, дякували за активну участь членів Клубу у заході та запевнили про подальшу співпрацю.

За інформацією Шепетівської міської бібліотеки №1

0
репостів
0
репостів