Розділ Культура

«Новорічна композиція» у ЦЕНТУМ

Автор 27 грудня 2012, 14:44

Усі ми з нетерпінням чекаємо новорічних свят, намагаємось створити в домі атмосферу загадковості, чарівності, піднесеності. Не останню роль при цьому відводимо ялинці, не задумуючись, скільки зелених красунь знищуємо. Адже будинок можна прикрасити композиціями зі свічок, ялинкових іграшок та рослин, купити тканини оптом та вирізати з них силуети казкових героїв. Вони можуть навіть цілком замінити собою традиційну ялинку і створять неповторний настрій цього чудесного, казкового свята. Коли ви бачите такі прикраси в журналах, то здається, що їх можуть виготовити тільки професійні дизайнери, але насправді це не так - зробити новорічну композицію не дуже складно. Це з успіхом доводять учасники традиційної міської новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція», що проходить цими днями в Шепетівському міському ЦЕНТУМ.

Метою виставки є пропаганда серед молоді бережливого ставлення до природи, формування практичних умінь та навичок по виготовленню новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, а також стимулювання учнівської молоді до участі в громадському русі за збереження від передсвяткових браконьєрських порубок дерев хвойних порід та поширення досвіду цієї діяльності. До участі представлені роботи, виконані учнями в довільній формі за номінаціями: «Стилізована ялинка», «Новорічний букет», «Новорічна композиція» «Новорічний вінок», «Сюжетна композиція», «Новорічна картина чи колаж», «Новорічна форм-робота».

У виставці прийняли участь загальноосвітні школи та позашкільні заклади міста. Роботи, представлені учасниками, радують високою майстерністю виконання, вмілим використанням народних та сучасних традицій виготовлення новорічно-різдвяних композиції та атрибутів. Традиційно високий рівень робіт показали учні загальноосвітньої школи – інтернату, НВК №1, СЗОШ №2, ЗОШ №8, ЗОШ №6, ЦДЮТ, ЦЕНТУМ.

Виставка охоплює майже все різноманіття жанрів, які є уособленням декоративно-ужиткового, а саме: художня вишивка, м’яка іграшка, вироби з тіста, деревини, декоративний розпис, бісероплетіння, квілінг, пап’є-маше, вироби з природних матеріалів, фітодизайн, колаж, в’язання спицями тощо. Як вид альтернативної ялинки, цікаво представлені роботи виготовлені з природних матеріалів, такі як: шишки, рогіз, вербовий прут, листя з качанів кукурудзи, квасоля, горіхи, морська мушля. Не менш цікаві роботи новорічної тематики зроблені також із штучних матеріалів: бісеру, тканин, ниток, паперу ґудзиків та ін.

Тож запрошуємо всіх відвідати виставку, помилуватись рукотворною красою. Нехай новорічні свята принесуть радість і затишок у Ваші домівки, подарують щастя, здоров’я та запас гарного настрою на цілий рік!

Останнє редагування 08 січня 2021, 03:00
0
репостів
0
репостів