Розділ Культура

У Судилкові читачі зустрілися із поетом, який пройшов війну

Автор 09 жовтня 2019, 19:14

9 жовтня 2019 року, у день християнського свята Івана Богослова, у Судилківській сільській бібліотеці відбулася цікава подія – зустріч читачів із самобутнім поетом – земляком Андрієм Кондратюком. Форма проведення зустрічі – жива книга. Провідний бібліотекар Судилківської сільської бібліотеки Захарчук В.В. вибудувала розмову з автором та аудиторією: одночасно були і запитання, і відповіді, і читання поезій. Атмосфера спілкування – невимушена, тепла і доброзичлива.

Андрій Кондратюк проживає у с. Велика Медведівка. Разом із дружиною Наталею виховують трьох донечок – красунь. У 2014, 2015 рр Андрій брав участь в антитерористичній операції на Сході України, захищав кордони рідної країни. Йому, молодому чоловікові і батькові, довелося бачити жахіття війни, біль, сльози. У своїй збірці поетичних творів «Чуття родини» він розповідає про пережите в ті роки, про побратимів, про величезний патріотизм, пише про дитинство, природу, рідний край. До щему вражає розповідь Андрія про перший вірш «Лист додому», який був написаний в зоні АТО і не був надрукований, бо загубився на дорогах війни…

На запитання «Чому почав писати?», автор відповідає: «Не знаю, але слова самі просяться на папір, хочеться викласти все, що на душі». І він пише, гарно пише, чуттєво, від душі і з душею. Кожен вірш з емоційним забарвленням, сповнений глибокого змісту, теплоти, щирості. Є в автора і кілька гумористичних творів, у яких через призму сміху, деколи з іронією, висвітлюються проблемні питання сьогодення.

Зустріч завершилася привітаннями і подарунками від вдячної аудиторії слухачів.

Тож, напередодні свята, поете, захиснику, вітаємо з Днем захисника України і дякуємо за мирне небо, за щасливі посмішки дітей, за мирні прийдешні дні. Зичимо успіхів, творчих злетів, шанувальників і поціновувачів поетичного слова. Щасти Вам!

За метеріалами Судилківської ОТГ

0
репостів
0
репостів