Розділ Культура

У Михайлючці відбулись народознавчі зустрічі

Автор 28 липня 2019, 15:31

Вже традиційно в Михайлюцькому будинку культури проходять народознавчі зустрічі. Цього разу захід мав тему «Народні обереги та символи». У дружньому колі учасники розмовляли про символи та обереги, які з давніх часів пов’язані з Україною.

Саша Литвиненко розповіла про символічну роль українського віночка, Віка Михайлюк про українську хату та її начиння. Маргарита Бородій повідала про свою участь в обласному конкурсі писанкарства в Хмельницькому і продемонструвала барвисту писанку, яку написала нещодавно. Під час заходу не забули згадати про український рушник, хліб, ляльку мотанку, рослини та тварини-символи, про славетну річку Дніпро та соловейка у вишневому садочку.

А ще складали вірші, відгадували загадки і співали разом із Іриною Буркатою пісню про вишиванку. Також присутні насолоджувались співом Крістіни Надточей та дуету «Ніжний цвіт» у складі Тані Мацібори та Марійки Комарніцької.

Захід проводився для дітей, але присутні на ньому були і люди поважного віку, які активно підключились до розмови про символи та обереги України та підспівували і щиро аплодували всім виконавцям.

На завершення заходу було проведено майстер-клас з народних танців.

За матеріалами Шепетівської РДА

0
репостів
0
репостів