Розділ Культура

У міській бібліотеці №1 відзначали Всесвітній день поезії

Автор 25 березня 2019, 17:47

21 березня в читальній залі міської бібліотеки №1 міста Шепетівка відбулося свято «Майстерність пера – майстерність слова», присвячене Всесвітньому дню поезії, яке святкується за рішенням ЮНЕСКО з 2000 року, а в Україні – з 2004.

Поезія - це струни відчуттів,

Це музика Вселенської любові,

Поезія – це скарб усіх віків,

Це діамант величиною в слово.

Такими віршованими рядками розпочала свято поезії бібліотекар і ведуча Романюк Зінаїда Борисівна. Поетичне свято прикрасила своїм виступом Русняк Зінаїда Іванівна, вчитель – філолог,член літературно – мистецької студії «Доля», активна громадська діячка впродовж всього свого життя. У її доробку 10 книг. Це збірки поезій, балади, легенди,оповідання, казки та інше.

Вона познайомила присутніх із цими жанрами літератури, представила власні книги та найбільше читала і вірші, спрямовуючи молодь до духовних скарбниць української культури та літератури рідного краю.

Вчителі, та учні 10 класу ЗОШ № 6 мали можливість розширити свої знання про поетів і поезію, відкрити красу поетичного слова. Вони долучились до свята тим, що мали нагоду висловити відповідь коротким словом чи реченням: «Поезія – це є…». А ще була проведена поетична розминка, коли учні навмання відкривали збірки поезій із будь – якої сторінки книги, і читали вірші.

За матеріалами міської бібліотеки №1 м. Шепетівка

0
репостів
0
репостів