Розділ Культура

Шепетівчани відзначили Всесвітній день вишиванки

Сьогодні, у Всесвітній день вишиванки, площа імені Тараса Шевченка майоріла різноманіттям українського вишиваного одягу. Керівництво органу місцевого самоврядування, депутати міської ради, посадові особи міськвиконкому, службовці органів виконавчої влади, представники підприємств, установ, організацій, засобів масової інформації міста, освітяни, молодь взяли участь у святі-флешмобі з нагоди Всесвітнього дня вишиванки.

Міський голова Михайло Полодюк привітав гостей свята із уже гарною традицією для Шепетівки – Днем вишиванки. У цей день шепетівчани мають можливість масово долучитися до українців всього світу і одягнути вишиванку на роботу, в школу чи садочок і чим самим продемонструвати свою національну єдність та самобутність. Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен і свято вірили, що вона захищає від усього злого. Вишиванка стала національною святинею, символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, є своєрідним кодом нації, оберегом.

Свято продовжилося фестивалем флешмобів. Учні загальноосвітніх навчальних закладів міста під супровід пісень патріотичного змісту виконали ряд танцювальних композицій.

Також шепетівчани мали можливість переглянути виставку картин учнів дитячої художньої школи, які  повернулися із міжнародного конкурсу зайнявши 1 і 2 місце.

До слова. Ідея відзначати День вишиванки зародилася в 2006 році у студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Перші святкування відбувалися у вузьких колах українських навчальних закладів, та з роками виросли до неймовірних масштабів: тепер українці зі всіх континентів організовують заходи та приєднуються до акції «Одягни вишиванку». Всесвітній день вишиванки уже традиційно відзначається у третій четвер травня.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 18 травня 2018, 19:29

Відео

0
репостів
0
репостів